Annonce
Middelfart

Tom plads ved Fakta skal blive levende ramme for sociale aktiviteter

Brobygning Middelfart og lokale erhvervsdrivende vil skabe liv på den tomme plads ved Fakta. Foto: Mia Harm Madsen
Den tomme plads ved springvandet foran Fakta i Gelsted kan bruges til mere, og derfor er flere stærke aktører nu i gang med at finde både penge og gode idéer.

Gelsted: Skulle man prøve at lave lidt mere liv på pladsen foran Fakta i Gelsted? Skabe et sted, hvor familier har lyst til at sidde og spise en is, lege med ungerne og bare hygge sig?

Det synes man både i Brobygning Middelfart og hos flere af byens større aktører, der torsdag mødtes for at drøfte, hvad man skal fylde byen med, for at det kan give mest mulig mening for flest mulige.

Repræsentanter fra Carl Hansen & Søn, Ovethi, Automester, Murerfirmaet Rishøj, Fakta Gelsted, Brugsforeningen Middelfart og Omegn samt Brobygning Middelfart mødtes på Gelsted Kro for at lave en plan over, hvordan man kan "peppe torvet op", som Lene Lawaetz, der er direktør for Brobygning Middelfart, udtrykker det.

Annonce

Helt konkret er det pladsen ved springvandet ved Fakta, der er kig på.

- Vi vil i første omgang arbejde med en midlertidig løsning for at se, om det er noget, borgerne i byen vil bruge. Derefter kan vi lave en stationær løsning, siger Lene Lawaetz, der allerede har sat gang i at få lavet en idéskitse til brug af pladsen.

Der skal penge til

Men sådan et projekt kommer ikke af sig selv. Der skal postes penge i, og de aktører, der torsdag var til møde, er også klar til at poste nogle penge i projektet.

Fra Brobygning Middelfart og Middelfart Kommunes side ligger der også en pose penge og venter, men disse udløses i krone-til-krone-modellen, der betyder, at for hver krone, der kan findes lokalt i Gelsted til at indfri projektets formål, vil kommunen også give en krone, dog maksimum op til 100.000 kroner.

- Vi er nu ved at få lavet en liste over erhvervsfolk, der skal kontaktes for at høre, om de vil bidrage til dele af denne plan. Det skal fremstå, at man løfter i fælles flok, siger Lene Lawaetz om projektet, der er delt op i flere dele.

Annonce

LAN og byfest

I første omgang skal pladsen ved Fakta nytænkes. Først med en midlertidig løsning, derefter med en permanent løsning.

Dernæst kommer en åbningsfest af projektets permanente løsning, hvor hele byen og området omkring skal inviteres til fællesspisning, musik og øl på den centrale plads i byen.

Denne fest skal ske på et tidspunkt i sensommeren, fortæller hun.

- Nu starter vi et sted og ser, om folk har lyst til det torv. I de næste 14 dage ( fra i torsdags, red.) er vi ude og samle penge ind for at se, hvad vi har at gøre med, men vi kan mærke på Nikolaj Jørgensen ( bytiksbestyrer i Fakta, red.) og Ole Ebdrup Andreasen ( direktør i Brugsforeningen Middelfart og Omegn, red.), at der skal ske noget med det område, og jeg synes, at der på vores møde var en enighed om, at man brændende ønsker sig at gøre noget ved torvet, siger Lene Lawaetz.

Pengene, Middelfart Kommune har sat af, er en del af en genstartspulje, som også Ejby, Brenderup og Nørre Aaby er tænkt ind i. Hver by får tildelt 100.000 kroner, hvia man altså også selv finder tilsvarende penge lokalt i byerne.

Der er flere projekter tænkt ind i disse genstartsaktiviteter, blandt andet et LAN party for byens unge, men i første omgang vil man fokusere på at skabe værdi på den nu tomme plads ved Fakta.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Svar fra 16 familier er ikke nok: Tre partier kræver endnu en undersøgelse af Familieafdelingen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Borgmester glæder sig over analyse: - Familieafdelingen har min fulde tillid

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Fredericia

Sov med udsigt over parken: Ny shelterplads i Madsby klar om få uger

Alarm 112

Politi søger vidner til to optrin i trafikken: Fodgænger påkørt og bilist slået

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Det fynske turismekort er knækket over: Kyst- og naturturismen vækster, mens attraktionerne lider

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Bjarne sælger sit bageri efter 27 år: - Tiden var inde

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Fredericia

Rapport om Familieafdelingen er klar: Ingen tegn på fejlslagen kultur

Erhverv For abonnenter

Coronapandemien slog hårdt til på Trinity: Sådan går det på hotellet, som landede millionunderskud

Fredericia

Tre områder mangler nye skraldespande: Sådan gør skraldemændene i overgangsfasen

Annonce