Annonce
Navne

Tommy tør godt love meget mere liv i Nicolai

Tommy Skouboe med Bygning 5 i baggrunden. Her er han ansat 30 timer om ugen som projekterleder. Opgaven bliver at skabe rum for alle de frivillige, der kommer her med energi og kreativtitet, og han hjælper også med kontakten videre til kommunen og andre, hvor frivillige kan søge støtte til at føre projekter ud i livet. Foto: Timo Battefeld.

Han har før lavet musikfestival hjemme i baghaven i Bramdrupdam. Nu skal Tommy Skouboe sørge for, at byens nye kulturhus og gården i Nicolai-komplekset kommer til at summe af liv.

Kolding: I flere år var der majfest i Bramdrupdam. Det foregik på Vejlevej 356 omme i baghaven. Her boede Tommy Skouboe sammen med nogle venner, og når de holdt majfest, var det med livemusik på græsplænen og 250 mennesker, der myldrede ind og ud. På benzintanken overfor var der indkaldt ekstra folk på job, for her var man godt klar over, at der var basis for stigende omsætning fra ølkøleren. Mirakuløst nok foregik de støjende fester uden vrøvl med naboerne, for husets beboere havde været rundt på forhånd og talt varmt for sagen.

De private majfester fortæller en hel del om, hvorfor det i dag er 39-årige Tommy Skouboe, der er blevet ansat som projektleder på det nye kulturhus, som er under opbygning i Nicolai-komplekset: Han kan få ting til at ske, hans netværk er nærmest legendarisk, han kan få en masse frivillige til at arbejde sammen. Og så holder han af gamle dyder som respekt og almindelig høflighed, som han mener, at man kommer pænt langt med.

- Min bror og mig har altid sat en ære i at rejse os for damerne i bussen, som han siger.

Brormand Lars er interessant i sammenhængen her, for han er en af drivkræfterne bag Råværket, der har adresse på Esbjergvej og er centrum for Koldings mere alternative og ganske ungdommelige kulturliv. Nicolais nye kulturhus, der har fået navnet Bygning 5, skal også sprudle af ideer og liv, men det skal ikke være en bynær gentagelse af det, som allerede foregår ude på Råværket, understreger Tommy. Og i det hele taget skal Bygning 5 især være en platform for den del af Koldings kulturliv, der ikke allerede har bopæl andre steder.

Annonce

Tommy Skouue

39-årige Tommy Skouboe er ansat af Ungdomsskolen Kolding som projektleder i Bygning 5, som det nye kulturhus er døbt. Huset består af åbne værksteder, hvor frivilige kan udfolde sig, og her kan foreninger også mødes.Huset rummer også øvelokaler for Dr. Dorothea Teatret og tekstilværkstedet Kreative Hænder, hvor gennemsnitsalderen er højere end de 16-35 år, der er målgruppen for Bygning 5. "Men alle er velkommen her, og det er dynamikken i mellem os, der er med til at få tingene til at ske", siger Tommy Skouboe.

Tommy har sønnen Snorre sammen med kæresten Mette Bindzus.

Han kan knokle

Tommy Skouboe voksede op i Bramdrupdam, og i 1980'erne gik han på Kolding Friskole. Det var her, interessen for musik bed sig fast. Som 12-årig var han trommeslager i sit første band, Shake, som nåede at give 500 koncerter, inden stikket blev trukket. Siden har han været med i flere forskellige orkestret med base i Kolding og har turneret i både ind- og udland.

Munkensdam Gymnasium forlod han med et snit på 9,5.

- Jeg gik med langt hår og festede ret meget i gymnasiet, så jeg ville gerne bevise, at jeg altså godt kunne tage mig sammen alligevel og få en god eksamen.

Han lærte at knokle på sin mosters nordjyske restaurant, og evnen til at bide tænderne sammen har han taget med sig. Det er en fordel, når man må opgive nattesøvnen for at få det nye kulturhus på skinner på rekordtid. At det kan lade sig gøre skyldes også, at han har mange kontakter at trække på.

Han kender mange indenfor byens kulturliv, men efter mange år som lampemontør og medhjælpende håndværker har han også kontakter i helt andre retninger. En del kender ham også fra Godset, hvor han gennem flere år har været tekniker på hundredevis af koncerter.

- Det skal nok komme til at spille her i Bygning 5. Også ude i Nicolai-gården. Jeg tror, mange bliver overraskede over, hvor meget liv vi kan få skabt her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter politisk pres: Nu inviterer kommunen til borgermøde om Dan Gødning

Kultur

Dodo & The Dodos i Eksercerhuset i 2020

Fredericia

Politikere ønsker borgermøde om Dan Gødning A/S-tankanlæg - hvad synes du?

Annonce