Annonce
Erhverv

Top 100-milliardærer i Danmark: Fredericia har flere på listen - men en røg ud

Anders Østergaard er via selskabet Endeavour Invest ApS eneejer af bunkerfirmaet Monjasa og er i 2021 registreret med en formue på 3,6 mia. kroner. Bent Jensen (t.v.) er tilbage på listen over Danmarks rigeste med en formue på 2,6 mia. kroner ifølge opgørelsen i Økonomisk Ugebrev. Arkivfoto: Søren Gylling/Mette Mørk
Hvert år opstiller magasinet Økonomisk Ugebrev listen over Danmarks 100 rigeste. Efter et år ude af listen er T.Hansen stifteren og ejer Bent Jensen med igen, nogle pladser under Monjasa-stifter og eneejer Anders Østergaard.

Fredericia: Der er kamp om pladserne på listen over Danmarks 100 rigeste, men både Anders Østergaard, adm. direktør for Monjasa A/S og Bent Jensen, adm. direktør for T.Hansen ligger lunt midt i feltet på listen. Oversigten over Danmarks 100 rigeste er samlet og offentliggjort i Økonomisk Ugebrev.

Anders Østergaard lægger sig på midterpladsen som nummer 50. Han er noteret for en formue på 3,6 mia. kroner, hvilket er 0,3 mia. kroner mere end i opgørelsen i 2020. Trods fremgangen er Anders Østergaard rykket seks placeringer ned på listen, fordi milliardærerne generelt har øget deres formuer.

Bent Jensen er tilbage på listen i år efter et års fravær. Han springer ind på listen med en formue på 2,6 mia. kroner og en placering som nummer 72.

Annonce

Til gengæld er en anden fredericianer - ejeren af Autohuset Vestergaard - Hans Henning Vestergaard gledet ud af listen. Ifølge opgørelsen tabte han i alt 534 mio. kr. i forhold til formuen i 2020.

Når folk ikke skulle på arbejde eller bilferie, var de mindre tilbøjelige til at købe biler, hvilket gik ud over autobranchen, herunder Hans Henning Vestergaard (Autohuset Vestergaard).

Konklusion i Økonomisk Ugebrev

Tidligere fredericianer også med

Anders Østergaard er i dag bosat i Dubai med sin familie. Han har skabt sin formue gennem handel med bunkerolie og er eneejer via holdingselskabet Endeavour Invest.

Bent Jensens koncern har hovedsæde i Middelfart, mens han selv bor i Fredericia. Han har tjent sin formue gennem af forretningskonceptet hurtig levering af autodele. I dag har koncernen med et vidt forgrenet net af fysiske butikker og online salg.

Den tidligere fredericianer og ejer af Fayard Thomas Andersen og familie er også på listen efter nogle yderst gode år og travle år for værftet på Lindø. Familien står noteret for en formue på 1,9 mia. kroner og en placering som nummer 94.

Fayard rykkede til Lindø ved Munkebo, da lejeaftalen med Fredericia Havn ikke blev forlænget for over 15 år siden. Fayard er i dag Nordeuropas største reparationsværft. Fredericia Skibsvært blev etableret i 1916 af Thomas Andersens farfar. I dag er ejerskabet af værftet ifølge Økonomisk Ugebrev overgået til næste generation Wilkens Andersen.

Listens nummer 1 - Lego-familien Kirk Kristiansen har lagt 61 mia. kroner oven i formuen og placerer sig som landets suverænt rigeste familie med 322,5 mia. kroner på kistebunden.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kan du også huske syreregn over byen?: Øjenvidner til den mere beskidte historie om Fredericia søges

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

FHK havde ikke noget forsvar før pausen, men så stemplede Emil Tellerup ind, og så knuste man Lemvig-Thyborøn

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Ny besked til 10-årig, der var truet med udsmidning til Thailand: Det skal fejres med Netflix

Fredericia

Millionbeløb skal gøre Lillebælt til naturnationalpark - men uklart hvad det kommer til at betyde

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Erhverv For abonnenter

Iværksætter håber på gennembrud i energieventyr efter 15 år: - En deadline er for mig det samme som at give op

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Fredericia

Mysterie i boligområde: Stor mængde 'uvedkommende vand' ryger i kloakken

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Fredericia For abonnenter

Bygning i Frankrig opkaldt efter 97-årige Arlette: Historien om kz-overlever får nyt liv

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Tyv trængte åbenbart til nye sko: Løb med sko til både mænd og kvinder under indbrud

Annonce