Annonce
FC Fredericia

Top-6 er i alvorlig fare: FC Fredericia tabte vindblæst slag i Helsingør

Kristian Kirkegaard ramte stolpen, da FC Fredericia tabte 1-0 til Helsingør.  Foto: Claus Birch.
FC Fredericia tabte fredag aften med 1-0 i Helsingør. Hvis HB Køge vinder søndag, er FC Fredericia ude af top-6 med tre kampe tilbage af grundspillet.

Helsingør: FC Fredericia er i alvorlig fare for at blive stødt ud af top-6. Fredag tabte klubben med 1-0 i Helsingør, og dermed gik Helsingør forbi FC Fredericia i tabellen.

Vinder HB Køge over Vendsyssel søndag,  er FC Fredericia på en syvendeplads.

Helsingør har fået nyt stadion og spiller på kunstgræs. Hjemmeholdet kom ud til første halvleg med en enorm energi og flyttede bolden hurtigt frem ad banen. Det affødte en række skud mod mål, men de var alle fra distancen og truede ikke for alvor Elias Olafsson, som var tilbage i FC Fredericias mål efter en overstået hovedskade.

Efter 15 minutter begyndte FC Fredericia at sætte sig på kampen, men ganske som det var tilfældet i de to tidligere opgør, blev det ikke for alvor farligt. Tættest på var Christian Tue Jensen, da han kom til afslutning på kanten af feltet og trykkede et ganske kapabelt skud snert forbi kassen.

Helsingør Ny Stadion må være det eneste i Danmark med åbne hegn på siderne. Det fik den betydning for kampen, at hjemmeholdet rent faktisk havde tilskuere, der kunne stå udenfor og kigge ind. Det skabte en smule stemning, men det er nok ikke så smart på sigt, hvis man har ambitioner om at tjene lidt mønter på adgang til kampene.

De fremmødte hjemmetilskuere kunne se på et hjemmehold, som ikke kom frem til meget. Efter 44 minutter lykkedes det dog at vride kniven i gæsterne. Anders Holst lavede en Laudrup og vippede bolden fint ind i feltet. Her kunne Oliver Kjærgaard flugte bolden i en blød bue over målmand Elias Olafsson.

1-0 til Helsingør, og så kunne FC Fredericia gå i omklædningsrummet med en sløj fornemmelse.

Annonce

Alt smidt frem

FC Fredericia risikerede at ryge ud af top-6 med et nederlag, og Michael Hansen tog affære i anden halvleg. Ind kom Kristian Kirkegaard og Mathias Gertsen, og efter få sekunder på banen sparkede Kirkegaard på træværket efter en god solo-aktion.

I det hele taget virkede Kristian Kirkegaard som et friskt pust i en ellers noget sløj offensiv.

Også Christian Tue Jensen testede rutinerede Kevin Stuhr Ellegaard i Helsingørs mål, men den gamle blev den store med en fin fodparade.

FC Fredericia sad på sagerne - ganske enkelt fordi spillerne kom ud med meget mere ild i øjnene efter pausen. Det var dog lige ved at Helsingør lukkede kampen, da Tobias Anker helkiksede, så Anders Holst blev helt alene med målmand Elias Olafsson. Islændingen hev en stor refleksredning frem  og holdt FC Fredericia inde i kampen.

Mod slutningen af kampen smed FC Fredericia alt frem for at udligne, men ganske kendetegnende for kampen manglede slutproduktet, og og dermed tabte FC Fredericia med 1-0.

FC Fredericia spiller igen den 5. marts på  hjemmebane mod Hobro. Endnu et vigtigt opgør i kampen om top-6.

FC Helsingør-FC Fredericia 1-0 (1-0)

1. division

Mål: 1-0 Oliver Kjærgaard (44.).

FC Helsingør (4-2-3-1): Kevin Stuhr Ellegaard - Anders Holst (David Boysen 89.), Nikolaj Hansen, Nicolai Geertsen, Niclas Mouritsen - Frederik Juul Christensen, Daniel Norouzi - Lucas Haren (Lliam Jordan 57.), Oliver Kjærgaard (Sebastian Czajkowski 57.), Tonni Adamsen (Philip Rejnhold 13.) - Callum McCowatt (Hans Christian Bonnesen 89.).

FC Fredericia (4-3-3): Elias Olafsson - Mikkel Knudsen (Dennis Høegh 85.), Christian Ege Nielsen, Tobias Anker, Nicolaj Ritter - Andreas Oggesen (Mathias Gertsen 46.), Raphael Onyedika - Leonel Montano, Christian Tue Jensen (Mikkel Basse 67.), Alexander Jensen (Kristian Kirkegaard 46.) - Samson Iyede.

Advarsler: Raphael Onyedika (45.), Mikkel Basse (81.).

Tilskuere: 0 på Helsingør Ny Stadion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Fredericia

Onsdagens coronatal: Hannerup sogn alarmerende tæt på nedlukning

Annonce