Annonce
Erhverv

Topchefen i Ewii slog nye toner an - og opfordrer ansatte til at fløjte

Lars Bonderup tiltrådte ved årsskiftet stillingen som direktør i Ewii efter et skandaleramt år, hvor den tidligere direktør røg ud. Den nye direktør har netop introduceret en whistleblower-ordning, hvor ansatte kan lette deres hjerte, hvis de oplever noget kritisabelt. Foto: Henrik Kruse

Læserne af de lokale dagblade i Trekantområdet er blevet præsenteret for en lang række overskrifter det seneste år, der har sat Ewii i et dårligt lys. Men nu er der ved at være ro på, lyder det fra direktøren, der tiltrådte ved årsskiftet.

Kolding: Det er lidt over et år siden, at balladen i Ewii kulminerede og den tidligere direktør Knud Steen Larsen røg ud efter flere fejlslagne investeringer, dyre sponsoraftaler og det som bestyrelsesformanden har kaldt "dårlig dømmekraft".

Stemningen var markant mere venlig, da Fredericia Dagblad, Vejle Amts Folkeblad, Fyens Stiftstidende og JydskeVestkysten i Kolding her et år efter inviterede abonnenterne på besøg på virksomheden for at møde den nye direktør Lars Bonderup Bjørn.

Han har i øvrigt som noget af det nyeste indført en whistleblower-ordning, hvor medarbejdere kan "blæse i fløjten", hvis de oplever, at noget kører skævt. Han skød aftenen i gang med en lang række billeder af avisoverskrifter fra det seneste år, der viste, at tingene tidligere var kørt skævt.

- Det var ret tydeligt, at da jeg kommer til, at der var brug for at blive ryddet op. Vi skal skabe en ny fremtid. Det var en stor opgave. Du kan samtidig også konstatere, at når du kigger på alle overskrifterne, så står du med en medarbejderskare, der er hårdt ramt. Og der er nogle forbrugere, der er ramt, lød det fra direktøren foran de godt 80 læsere.

Annonce

- Vi er blevet kritiseret for, at vi manglede åbenhed. Derfor har vi indført en whistleblower-ordning i mindre skala, og den introducerede vi i sidste uge. Det er et sted, man kan gå hen, hvis man har noget skidt, man har brug for at dele med andre.

Lars Bonderup, direktør i Ewii
Cirka 80 læsere af Fredericia Dagblad, Vejle Amts Folkeblad og JydskeVestkysten deltog tirsdag aften i læserarrangementet hos Ewii i Kolding. Efter et indlæg fra den nye direktør kunne man blandt andet smage på selskabets vand. Foto: Henrik Kruse

Mere åbenhed

I ti år har han arbejdet med at redde kriseramte virksomheder, hvor der ikke var penge i kassen. Her havde opgaven en anden karakter.

- Den største udfordring har helt sikkert været i forhold til medarbejderne. De har været meget usikre. Det siger næsten sig selv. De har været gennem en meget turbulent tid. Lige meget hvor de kommer frem, så får de skæld ud. Også selv om de ikke har gjort noget galt. Og så kommer der en direktør, som i Jyllands-Posten er blevet omtalt som bødlen. Det giver meget usikkerhed, sagde Lars Bonderup Bjørn.

I dag er forholdene ved at falde til ro. Også selv om det har givet uro, at han har fyret flere direktører og medarbejdere. Men retningen er sat. Det handler om el, vand, varme og fibernet, og så skal udviklingsselskaberne sælges fra. Og så handler det om at skabe mere åbenhed. Det understreger arrangementet tirsdag aften. Men også internt er der brug for mere åbenhed.

- Vi er blevet kritiseret for, at vi manglede åbenhed. Derfor har vi indført en whistleblower-ordning i mindre skala, og den introducerede vi i sidste uge. Det er et sted, man kan gå hen, hvis man har noget skidt, man har brug for at dele med andre. Men i stedet for at sende den besked ud, så sendte vi en besked ud torsdag morgen om, at alle skulle fløjte to minutter. En time senere så fik de forklaringen på, hvorfor de skulle fløjte, lød det fra Lars Bonderup Bjørn.

Svend Jensen fik en tur på Ewiis el-køretøj. ? Jeg synes, det var et spændende arrangement. Både foredraget og at vi kunne prøve det her køretøj, siger Svend Jensen. Foto: Henrik Kruse

Har bestyrelsen lært noget?

Læserne havde derefter mulighed for at stille spørgsmål. En læser ville vide om bestyrelsen var blevet klogere, og om der kommer et retsligt efterspil. Direktøren er jo allerede væk.

- Det gør der ikke. Det er fuldt lovligt at være en dårlig forretningsmand, så længe at man har forholdt sig aktivt til tingene, så må man gerne træffe forkerte beslutninger. Du må ikke snorksove. Men det er ikke tilfældet her. Men bestyrelsen har taget ved lære. Det tror jeg faktisk, at store dele af branchen har, lød det fra Lars Bonderup Bjørn.

Læserne kunne derefter smage på noget af alt det vand selskabet pumper ud i vandhanerne. Man kunne prøve deres el-køretøj og få et kig ind i det kontrolrum, der har styr på, om der er el ude i stuerne i Trekantområdet.

- Det var ret tydeligt, at da jeg kommer til, at der var brug for at blive ryddet op. Vi skal skabe en ny fremtid. Det var en stor opgave. Du kan samtidig også konstatere, at når du kigger på alle overskrifterne, så står du med en medarbejderskare, der er hårdt ramt, siger direktør i Ewii, Lars Bonderup. Foto: Henrik Kruse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Middelfart

Middelfart på verdenskortet til sommer: Amerikanske rocklegender giver kæmpekoncert under Lillebæltsbroen

112 For abonnenter

Tidligere tyv gav gode råd om sikring mod indbrud: - Jeg har engang hentet en kogle på en scooter

Annonce