Annonce
Sport

Torpegaard får grand slam-debut ved Australian Open

Det danske tennishåb Mikael Torpegaard har ikke haft mulighed for at træne den seneste uge, men han tror alligevel, at formen er fin på vej ind til Australian Open. (Arkivfoto.). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mikael Torpegaard har siddet isoleret og ventet på svar fra Australian Open. Nu er han inde i turneringen.

Danmarks højest rangerede tennisspiller på herresiden, Mikael Torpegaard, får sin grand slam-debut ved Australian Open i februar i år.

Det oplyser han mandag morgen dansk tid i en sms.

- Jeg har lige fået beskeden for fem-ti minutter siden, så det er stadig ved at synke ind, siger han på telefon fra Melbourne.

- Det er jo en af de fire største turneringer og noget, jeg har kæmpet for, siden jeg var seks år gammel, så det betyder alt i forhold til at tage det næste skridt op mod top-100.

26-årige Torpegaard, der ligger nummer 193 på verdensranglisten, tabte kvalifikationsfinalen i Doha tidligere måneden.

Men han kom alligevel på reservelisten til turneringen og rejste derfor til Australien, hvor han på grund af coronarestriktioner har siddet isoleret og ventet på svar.

På dag ni i danskerens isolation er der kommet så mange afbud, at det står klart, at han er inde i turneringen. Det har repræsentanter for turneringen fortalt Torpegaard.

Beskeden er en stor lettelse, fortæller han.

- Mens jeg har været i isolation, har jeg siddet lidt med frygten og tænkt: "Hvad nu hvis jeg ikke kommer ind i turneringen, og alt det her har været forgæves," siger han.

- Så det går meget bedre nu, hvor jeg har fået at vide, at jeg er inde.

Selv ved et nederlag i første runde er Torpegaard sikret 100.000 australske dollar svarende til omkring 470.000 danske kroner.

Omkring 1200 spillere, trænere, mediefolk og andre tilrejsende sidder lige nu isoleret på hoteller op til turneringen.

Torpegaard har i lighed med over 70 andre været i en særligt hård isolation uden mulighed for at tage ud til et træningsanlæg.

Det skyldes, at der har været en positiv coronatest på hans fly til Melbourne.

Men danskeren tror ikke, at den mærkelige optakt vil ødelægge hans chancer ved turneringen, hvor han i stedet håber, at hans spil vil være mindre påvirket af manglende træning end konkurrenternes.

- For at sige det helt ærligt er der aldrig nogen, der har beskyldt mig for at spille på en særlig pæn måde. Min teknik er ikke superoptimal, og jeg lever og dør med min serv, som er mit største våben, siger han.

- Timingen på serven bliver ikke ramt på samme måde som resten af spillet, da man selv har mulighed for at kaste bolden op, så jeg tror, at jeg måske er lidt mindre hårdt ramt end andre.

Torpegaard tror således på, at han kan "slå hvem som helst på en god dag" og vil tage "en kamp ad gangen" ved turneringen.

Han har hidtil mest gjort sig bemærket på Challenger-touren og inden da i collegetennis i USA.

Australian Open begynder 8. februar.

Torpegaard er blevet lovet, at han også får en plads i kvalifikationen til en af to opvarmningsturneringer i Melbourne, der spilles i dagene 1. til 7. februar.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce