Annonce
Fredericia

Torsdagens coronatal: Smittetallene går i den rigtige retning

Smittetallene bevæger sig i den rigtige retning, men borgmester Steen Wrist (S) påpeger, at vi ikke er i mål endnu. Arkivfoto: Mette Mørk

Fredericia: Der er registret syv nye smittetilfælde i Fredericia Kommune det seneste døgn. Incidenstallet for hele kommunen falder til 107,4.

Det viser opgørelsen over coronatal, som Statens Serum Institut offentliggør hver eftermiddag.

Incidenstallet, som viser, hvor mange smittede, der er per 100.000 borgere på en uge, har dermed været faldende den sidste uge, hvor det lå på 158,2.

Annonce

I Hannerup Sogn falder smittetallene ligeledes. Onsdag var antallet af nysmittede på en uge under 20 for første gang, siden regler om automatisk nedlukning af kommuner og sogne trådte i kraft midt i april.

Torsdag er antallet af nysmittede faldet yderligere. Med et incidenstal på 169,16 de seneste syv dage og en positivprocent på 0,9 ligger Hannerup Sogn dermed under de tre grænseværdier for, hvornår byrådet skal lukke et sogn.

Regeringen og Folketingets epidemiudvalg vedtog onsdag en justering af grænseværdierne. De nye grænseværdier træder i kraft store bededag.

Grænserne for nedlukning af sogne ændres, så incidensgrænsen hæves fra 400 til 500 smittede per 100.000 borgere per uge. Positivprocenten hæves fra 2 til 2,5 procent eller mere.

Antallet af smittetilfælde fastholdes på 20 registrerede smittetilfælde i alt de seneste syv dage.

Ikke i mål endnu

- Det går den rigtige vej, men vi er ikke i mål endnu, lyder det fra borgmester Steen Wrist (S), som opfordrer borgerne i hele Fredericia Kommune til fortsat at lade sig teste og holde fast i de gode vaner.

Koncerndirektør for voksen og ældre, Yelva Bjørnholdt Jensen, er enig med borgmesteren i, at selvom det går den rigtige vej, så er vi langt fra mål.

Hvornår er vi i mål?

- Målet er, at vi får vores normale hverdag tilbage, svarer Yelva Bjørnholdt Jensen og uddyber:

- Når jeg kigger på tallene for sidste år på denne tid, var vi meget længere nede. Der blev ikke testet på samme vis som i dag, men antallet af nye smittede er stadig for højt. Når vi er nede på to-tre-fire om ugen som i maj sidste år, vil jeg være mere rolig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce