Annonce
Lillebælt

Torskeflugt i Lillebælt: Byrådsmedlem fisker efter svar

Marie Skødt (S) vil have et svar på, hvad der er galt med Lillebælt. Foto: Arkivfoto/Jacob Schultz
Flere og flere lystfiskere har de seneste år måtte kigge langt efter torsk og fladfisk i Lillebælt. Det har fået byrådsmedlem Marie Skødt (S) til at kaste linen ud efter et svar på, hvad der er galt med havet.
Annonce

Lillebælt: De sidste år har flere og flere fiskere måttet gå tomhændet hjem fra deres fisketure i Lillebælt.

Torsk og mere almindelige fisk som fladfisk og pighvar er ifølge flere fiskere en mangelvare i havområdet.

Men hvad der er skyld i manglen på fisk, mangler der stadig et entydigt svar på. Det svar vil byrådsmedlem i Haderslev Kommune Marie Skødt (S) gerne finde. Derfor har hun rejst et medlemsinitiativ i Haderslev Byråd.

- Vi skal have en uvildig undersøgelse, så vi har et ordentligt grundlag at arbejde videre ud fra, siger hun.

Haderslev Kommune kan ikke gribe ind over for de manglende fisk i Lillebælt. Det kan Miljøstyrelsen. Derfor mener Marie Skødt, at der skal presses på for at kunne give en entydig forklaring på problematikken i Lillebælt.

- Vi skal presse på, fordi vi kan se, at der er nogle problemer. De er så komplekse, at det går ud over vores natur og vores turisme, hvis der ikke sker noget centralt, siger hun.

- Miljøstyrelsen har travlt med opgaver, og de kan ikke nødvendigvis være opsøgende alle steder. De må være glade for, at der er nogle lokale aktører, der råber vagt i gevær, når der er noget at være bekymret over, siger Marie Skødt.

Annonce

Worst case scenario

Ifølge Marie Skødt skal undersøgelserne også bruges som en hjælp til de lokale organisationer, der selv undersøger Lillebælt.

- Undersøgelsen skal bruges, så observationerne fra grupper som ’Hjælp Lillebælt’ også bliver valideret videnskabeligt, siger hun.

’Hjælp Lillebælt’ er en gruppe på 1.559, der selv prøver at kortlægge årsagen til de manglende torsk og fladfisk i Lillebælt. Gruppen er et samarbejde oprettet af Årøsund Småbådsklub, Sønderjyllands Småbådsklub og Lillebælt Småbådsklub.

Hvis undersøgelsen ikke kommer, så er Marie Skødt i yderste konsekvens bange for, at det bliver for sent.

- Et worst case scenario kan være, at vi ikke kan få blå flag på vores strande. Jeg siger ikke, at vi er der endnu. Men man frygter altid, at det bliver værre, og undersøgelsen skal fastlægge, hvad status er lige nu, siger byrådsmedlemmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Kampagne bakker op om Baltic Pipe-aktivister: - Det er glædeligt, at nogen råber op

Annonce