Annonce
Fredericia

Torvelav er klar til at smøge ærmerne op: Krydstogtgæster og lokale får marked tilbage på J.B. Nielsens Plads

Krydstogtturister og fredericianere kan i løbet af 2020 igen kigge på kunsthåndværk og andre varer i boder på J.B. Nielsens Plads. Axeltorvs Torvelaug har lavet aftale med Visit Fredericia om igen at stå for markederne. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
For et år siden sagde torvelav stop for at lave markedsdage på J.B. Nielsens Plads. Men når krydstogtskibene i 2020 lægger til kaj, vil de og lokale igen kunne opleve gademarked. Aftalen mellem torvelavet og Visit Fredericia blev droppet for et år siden, fordi der samtidigt blev lavet loppemarked i Kanalbyen.

Fredericia: Krydstogtgæsterne vil i den kommende sæson blive mødt af boder og kræmmere J.B. Nielsens Plads. Efter et år uden markedsdage på pladsen har Axeltorvs Torvelaug og Visit Fredericia aftalt at genoptage det populære tiltag.

- Vi droppede markederne i 2019, fordi der samtidigt blev lavet loppemarked på den anden side af Oldenborggade. Det, har vi fået at vide, ikke sker igen, så nu vil vi gerne gøre en indsats for at lave markeder på pladsen igen, siger formand for torvelavet, Kaj Johnsen.

I Kanalbyen bekræfter man, at der ikke er indgået aftale om loppemarked på p-pladsen overfor Fredericia Maskinmesterskole i 2020.

- Vi har ikke noget med markedsarrangementet på J.B. Nielsens Plads at gøre, men der er ikke lavet aftaler med de kræmmere, vi havde på gruspladsen sidste år, bekræfter Louise Bjerre, chefkonsulent i Kanalbyen.

Annonce

Vi droppede markederne i 2019, fordi der samtidigt blev lavet loppemarked på den anden side af Oldenborggade. Det, har vi fået at vide, ikke sker igen, så nu vil vi gerne gøre en indsats for at lave markeder på pladsen igen.

Formand for Axeltorv Torvelaug Kaj Johnsen

Ingen aftale med lopper

Dermed skulle grobunden være lagt for, at torvelavets markedsdage kan genoptages på J.B. Nielsens Plads, og det er Kaj Johnsen glad for.

- Vi har haft masser af forespørgsler fra de, der stiller op til vores markedsdage på Axeltorv, om de ikke også kunne få en stand på J.B. Nielsens Plads. Og vi har et fint samarbejde med Kanalbyen og Visit Fredericia, siger Kaj Johnsen.

Der er lagt op til at trække aktiviteter ned i gågaden med levende musik, når krydstogtskibene lægger til. Samtidigt vil der også være boder i Kanalbyen, som vil være åbne, når krydstogtgæsterne kommer i land. Men der er ikke tale om loppemarked.

- Vi har lavet aftale med flere, som vil stå i de hvide telte, vi slår op ved C-byen, når skibene lægger til, siger Louise Bjerre.

Trak sig i februar

Lavet valgte i februar 2019 at gøre klart, at man ikke ønskede at stå for markedet med brugskunst på J.B. Nielsens Plads mere. Lavet mente, at det var en betingelse, at det ikke måtte være kræmmermarked og loppeting på J.B. Nielsens Plads, og havde derfor sagt nej til flere forespørgsler fra de kræmmere, som deltager i Axeltorvets markedsdage. Men pludselig blev der afviklet loppemarked lige overfor pladsen, og det udløste irritation i torvelavet.

- Det var svært at forklare, at der måtte være loppemarked der, når vi havde sagt nej til mange om, at de ikke måtte stå hernede af samme grund. Vi havde fået at vide, at det skulle være kvalitetsmarked, som turisterne mødte, sagde Kaj Johnsen i forbindelse med, at lavet valgte at gå fra aftalen om at lave markeder.

Aftale med Visit Fredericia

Men med udsigt til, at der ikke laves loppemarked på genbo-grunden, er torvelavet frisk på en ny sæson. De er klar til at stille boder op på J.B. Nielsens Plads, når skibene begynder at lægge til kaj i 2020.

- De er med igen, men vi har ikke fået lavet den endelige plan endnu. Hvis der er anløb, hvor de ikke kan stå på pladsen, fordi der er andre arrangementer, så er aftalen, at de bliver flyttet ud i Gothersgade syd, siger Heidi Lings, som har overladt til torvelavet at beslutte, hvilke boder der skal være velkomne på pladsen.

Som det tegner nu, vil der være fire datoer i 2020, hvor Visit Fredericia gerne selv vil råde over pladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ny statslige job får varm modtagelse - især hvis bosætningen følger med

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

112

Politipatrulje påkørte 17-årig knallertfører: Måtte køres på skadestuen med skader på det ene ben

Fredericia

Regeringen åbner et nyt skattecenter i Fredericia: Skal bremse hvidvask og svindel

Annonce