Annonce
Erhverv

TotalEnergies’ havneaktiviteter i Esbjerg skal være CO2-neutrale inden 2025

TotalEnergies vil gøre virksomhedens forsyningsaktiviteter på Esbjerg Havn er CO2-neutrale inden 2025. Ambitionen blev forleden markeret af ved et møde mellem Jesper Høj-Hansen, adm. direktør i NorSea, Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen og Philippe Groueix, der er Managing Director for TotalEnergies’ danske Nordsø operation. Foto: PR
TotalEnergies vil gøre virksomhedens forsyningsaktiviteter på Esbjerg Havn er CO2-neutrale inden 2025. Denne seriøse ambition er netop blevet lanceret sammen med Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Esbjerg: Et af verdens største olieselskaber, Total, har netop skiftet navn til Total Energie, fordi de franske selskab fremover vil kendes mere for sin indsats inden for områder som sol- og vindenergi i stedet for primært at være forbundet til sin kerneforretning inden for olie- og gasproduktion.

Og i Esbjerg, hvorfra franskmændene driver sin forretning med produktion af olie og gas i den danske del af Nordsøen, viser man allerede nu vejen.

Det skete forleden, hvor direktør for TotalEnergies’ Nordsøaktiviteter i Danmark, Philippe Groueix, sammen med Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, lancerede ambitionen om at gøre TotalEnergies’ forsyningsbase på havnen i Esbjerg CO2-neutral inden 2025. Ambitionen vil samtidig bidrage til Esbjergs ambitiøse mål om at blive en CO2-neutral kommune inden 2030.

Annonce

- TotalEnergies har en klar ambition om at bekæmpe de globale klimaforandringer og fortsætte reduktionen af vores CO2-aftryk. Målet om en CO2-neutral forsyningsbase er endnu et væsentligt skridt på vejen mod at reducere vores udledningerne med 400-500 ktons CO2 frem mod 2030, og samtidig bidrager vi til, at vores hjemby Esbjerg kan opfylde sine ambitiøse klimamål, siger Philippe Groueix.


Det er et fælles ansvar af løse klimaudfordringen, og det kan kun lade sig gøre gennem samarbejde og fælles løsninger.

Philippe Groueix, Managing Director for TotalEnergies’ danske Nordsø operation


TotalEnergies’ base og lager på Esbjerg havn er et logistisk knudepunkt, hvorfra der årligt håndteres 100.000 ton gods, når alt fra reservedele til forplejning sendes med skib til og fra virksomhedens platforme i den danske del af Nordsøen.

For at indfri ambitionen om en CO2-neutral base, arbejder TotalEnergies tæt sammen med kerneleverandører i virksomhedens forsyningskæde - med Esbjerg Havn og med NorSea, som opererer forsyningsbasen.

- Det er et fælles ansvar af løse klimaudfordringen, og det kan kun lade sig gøre gennem samarbejde og fælles løsninger. Jeg er stolt over, at vi sammen med vores partnere på havnen i Esbjerg, har lavet en konkret reduktionsplan, så forsyningsbasen bliver CO2 neutral i 2025. Vi har identificeret og testet en række løsninger, men det vil kræve innovation og nytænkning for at komme helt i mål, siger Philippe Groueix.

Bidrag til Esbjergs mål

Omkring 80 procent af den samlede CO2-reduktion opnås gennem den grønne landstrøm, som Esbjerg Havn har installeret, og som betyder, at alle forsyningsskibe fremover kan drives på strøm, når de ligger ved kajen i stedet for at benytte skibets motor. De resterende 20 procent reduktion skal genereres fra bygninger og maskiner, der anvendes til havneoperationen.

TotalEnergies og NorSea har på nuværende tidspunkt sikret, at halvdelen af gaffeltrucks kører på el og tester forskellige større elektrificerede gaffel-trucks. Foto: PR

Esbjerg Kommune har for længe siden meldt ud, at kommunen vil være CO2 neutral i 2030, hvilket man arbejder sammen med byens erhvervsliv om. Borgmester Jesper Frost Rasmussen er begejstret for TotalEnergies ambition om en CO2-neutral base og ser frem til at kunne bruge erfaringer herfra i resten af den kommunale selvstyrehavn.

- Det er stærkt at se, at TotalEnergies, Esbjerg Havn og NorSea går sammen om en markant målsætning, der vil fjerne alle udledninger fra TotalEnergies’ forsyningsbase. Det er min forhåbning, at erfaringerne og løsninger fra TotalEnergies’ forsyningsbase kan være til inspiration for de mange andre virksomheder, som arbejder for, at vi sammen kan blive CO2-neutrale i 2030, siger borgmesteren.

Annonce

Hele kæden bidrager

Baseoperatør NorSea, som leverer både bygninger og drift af lager og læsning af skibe, er også en afgørende medspiller i ambitionen om at blive CO2-neutral. NorSea arbejder blandt andet med at reducere udledning fra lagerbygninger og indføre el-drevne gaffel-trucks og kraner. De har allerede indført affaldssortering og energibesparende tiltag overalt i bygninger, ligesom biodiesel bliver testet.

- Det handler i høj grad om indstilling og om at ville finde den bæredygtige løsning i alt, vi foretager os. Det er en udfordring, men også meget motiverende at kunne støtte vores partneres ambition om bæredygtige løsninger og samtidig levere vores ekspertise og høje sikkerhed, hvilket ligger helt i tråd med vores egne ambitioner, siger Jesper Høj-Hansen, der er administrerende direktør hos NorSea.

TotalEnergies og NorSea har på nuværende tidspunkt sikret, at halvdelen af gaffeltrucks kører på el og tester forskellige større elektrificerede gaffel-trucks.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Treldes campingchef vil have flere til at opdage Fredericias fortræffeligheder

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fuldt hus på Fuglsangcentret: Familier med synshandikappede nyder airhockey, tivoli-besøg og pomfritter i buffetten

Alarm 112 For abonnenter

Mand kan slippe for fængsel: Tog kvælertag på sin kone

Alarm 112

Ryk direkte i fængsel: Dyrt at komme tilbage til hjembyen for at begå indbrud

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Fynsk familie tjente formue på slamsugere: De betalte nogenlunde det, vi forlangte

Fredericia For abonnenter

Nyt boligområde på vej med 225 boliger: 'Forventer at grundene hurtigt er væk'

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Holvad på vej mod sin gamle styrke efter sin skade

Fredericia For abonnenter

Rasmus har holdt ferielejr for udsatte børn i 10 år: Et håndskrevet brev gjorde særligt indtryk

Sport

Fredericia fik udvidet truppen med tre mand

Annonce