Annonce
Indland

Tour de France kan komme til Trekantområdet: Regionen nikker ja til millionstøtte

Regionen er klar med støtte, hvis Tour de France kommer til Danmark. Foto: Reuters/Benoit Tessier/File Photo

Region Syddanmark har nu givet endeligt tilsagn om at støtte med fem millioner kroner, hvis Tour de France kommer til Danmark. Flere partier kritiserer beslutningen.

Politik: Hvis Tour de France i sommeren 2021 kommer til Danmark over flere dage, bliver det med fem millioner kroner i støtte fra Region Syddanmark.

Mandag eftermiddag nikkede 33 ud af de 41 regionsrådsmedlemmer ja til at forlænge den aftale, som regionsrådet i 2015 gav til den samlede danske medfinansiering af et dansk værtskab i enten 2018, 2019 eller 2020. Efter at værtskabet 2019 og 2020 er afgjort, forsøger Danmark nu at blive startland i 2021, hvilket statsminister Lars Løkke Rasmussen tidligere på året indikerede var meget sandsynligt.

Hvis det lykkes at få det kendte cykelløb til Danmark, kan det blive med etaper fra Roskilde til Odense og dernæst Vejle til Sønderborg. De tre sidstnævnte byer ligger i Region Syddanmark.

Konservative, SF og Enhedslisten modsatte sig på regionsrådsmødet at bidrage til cykelløbet. De argumenterede blandt andet for, at løbet ikke skaber den værdi i forhold til branding, som tilhængerne påpeger.

- Hvor mange borgere kan huske, hvor prologen (den første etape) har været kørt gennem årene? Det bliver et dyrt engangsknald, mente Karsten Fogde (SF).

De konservatives leder, Morten Weiss-Pedersen, pointerede, at Vejle og Sønderborg selv må betale og anfægtede, at borgere fra nær og fjern fremover vil besøge kommuner, blot fordi cykelrytterne har været forbi.

Annonce

Sagen kort

Det er et interessentskab bestående af Erhvervsministeriet, København, Roskilde, Sønderborg, Vejle og Odense kommuner, som arbejder på at få Tour de France til Danmark. Det vil tidligst blive i 2021.

Region Syddanmark, Region Sjælland og Region Hovedstaden vil bidrage med tilsammen 15 millioner kroner. Regeringen har afsat 17 millioner kroner på finansloven i 2019 til samme formål.

Regionerne yder kun et tilskud, hvis der bliver indgået en aftale med løbsorganisationen for Tour de France. Kulturministeriet har bekræftet, at regionerne har lovhjemmel til at give det pågældende tilskud.

Turister

Omvendt henviste flere partier til, at regionen måtte stå ved sin beslutning i 2015.

- Rigtig mange borgere vil få en oplevelse, og vi ved, at folk kommer rejsende fra udlandet, og at vores egne borgere gerne vil se løbet, sagde Bo Libergren (V), som fik opbakning fra Socialdemokratiets leder, Poul-Erik Svendsen (S).

Søren Rasmussen (DF) henviste til, at investeringen kommer igen mange gange i form af omtale.

- Vi støtter også andre projekter, men ikke noget, der vil give igen som Tour de France, sagde Søren Rasmussen.

Sønderborg Kommune er klar til at støtte løbet med ti millioner kroner, mens Vejle Kommune er klar med fem millioner kroner.

Regionen finder pengene fra kulturpuljen, der skal bruges på aktiviteter inden for blandt andet kultur, sport og oplevelser i forskellig form.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brand i skorsten: Ejer slukkede fyret

Fredericia

Borgere får besked om skift af privat hjemmehjælp: Men kommunen afventer endelig underskrift

Annonce