Annonce
Vejle

Tour'en starter lørdag: 11 vejlensere drager på studietur til Bruxelles

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) og kommunaldirektør Niels Ågesen byder løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme, og daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) velkommen til Vejle. I weekenden besøger de to førstnævnte Christian Prudhomme og resten af Tour-karavanen i Bruxelles, hvor 11 vejlensere skal nærstudere den belgiske Tour-start. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
11 vejlensiske embedsmænd og politikere skal studere belgisk Tour de France-start i weekenden. Hotel og fly beløber sig til 58.000 kroner.
Annonce

Vejle/Bruxelles: Vejle er om to år en af tre danske startbyer i Tour de France.

Det har de fleste hørt om, og på fredag begynder den vejlensiske forberedelse af begivenheden for alvor.

Her sender Vejle Kommune en 11 mand stor delegation på studietur til Bruxelles, hvor dette års udgave af verdens største cykelløb skydes i gang lørdag.

Løbet kommer til Bruxelles i en hyldest til legenden Eddy Merckx, da det i år er 50 år siden, han vandt det franske landevejsløb for første gang.

Det skal to forskellige delegationer fra Vejle Kommune ned for at opleve.

Afviklingen af Grand Départ kræver et skarpt logistisk setup og organisering. Derfor tager vi nu derned for at lære om alle detaljerne.

Alex Pedersen, direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 I/S

Annonce

Politikere og direktører

Fredag og lørdag er borgmester Jens Ejner Christensen (V), viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K) samt byråds- og nyvalgt folketingsmedlem Christoffer Aagaard Melson (V) i den belgiske hovedstad i selskab med kommunaldirektør Niels Ågesen, økonomi-, arbejdsmarkeds- og sundhedsdirektør Peter Karm, teknisk direktør Michael Sloth samt byrådets sekretær, Stella Bøttger.

Fredag skal delegationen besøge det såkaldte Grand Départ-område i Bruxelles og den fanzone, der bygges op ved startområdet. Her forventes op mod 300.000 besøgende, mens 2000 journalister er akkrediteret i pressecenteret.

Lørdag skal vejlenserne opleve selve afviklingen af løbets første etape, der går 192 kilometer i og omkring den belgiske hovedstad, inden politikere og ledende embedsmænd tager hjem igen.

Annonce

Skal studere trafikafviklingen

Samme dag følger en anden vejlensisk delegation efter. Den består af projektchef Paw Bro Larsen, faglig konsulent Arne Mølgaard, event- og markedsføringskonsulent Morten Vestergaard og kulturkonsulent Thomas Schiødt, som også skal opleve Tour-starten.

Gruppen her drager til Bruxelles, som lægger asfalt til holdkørslen søndag - for især at se på den praktiske opbygning af Tour de France-byen.

Vejlenserne bliver frem til mandag og skal blandt andet studere afspærringer og den generelle afvikling af trafikken, mens Tour-karavanen er i byen.

Holdet når også omkring den anden belgiske startby, Binche, hvorfra rytterne sendes mod Frankrig på tredje etape mandag. Her skal delegationen deltage i opsætningen af cykelscenen søndag aften, så alt er klar til start næste formiddag.

Annonce

Koster 5300 kroner per deltager

Regningen for den 11 mand store delegation lander på godt 58.000 kroner. De 40.931 går til flybilletter, mens indkvarteringen på hotel løber op i samlet 17.106 kroner, hvor til kommer udgifter til forplejning.

Det er dog langt fra sidste udgift til Tour-starten, som Vejle Kommune i første omgang har afsat et "indmeldelsesgebyr" på fem millioner kroner til. Jens Ejner Christensen har tidligere udtalt, at han forventer, at udgiften bliver mindst det dobbelte.

Annonce

Kræver en skarp organisering

Vejlenserne er ikke alene i Belgien, for studieturen er arrangeret af det danske Tour-sekretariat og har repræsentanter med fra alle fem danske start- og målbyer.

- Tour-starten i Danmark skal være en gul cykel- og folkefest på tværs af hele landet. Men afviklingen af Grand Départ kræver et skarpt logistisk setup og organisering. Derfor tager vi nu derned for at lære om alle detaljerne, så vi kan gennemføre de tre etaper i Danmark på den bedst tænkelige måde i 2021, siger Alex Pedersen, direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 I/S, i en pressemeddelelse.

Udover kommunale projektledere, beredskabsfolk og teknisk personale fra de fem danske tour-byer er en række organisationer, blandt andre Erhvervsministeriet, Wonderful Copenhagen og Sport Event Danmark, med i den danske delegation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce