Annonce
Erhverv

Trængte selvstændige forsøger at finde vej ud af corona-krisen

Bülows Kaserne er et af de steder, der huser iværksættere og selvstændige. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Erhvervskonsulent hos Business Fredericia Stephen Bihl modtager mange henvendelser om hjælp til at komme igennem corona-krisen fra små virksomheder og iværksættere.

Fredericia: Mange iværksættere og selvstændige erhvervsdrivende er trængte i øjeblikket, og det fører til en stribe telefonopkald og mailhenvendelser til Business Fredericia.

De har brug for hjælp til at overleve corona-krisen, som har beskåret omsætningen i høj grad for manges vedkommende. Det truer virksomhedernes eksistens.

- Mange er udfordrede. Men det, der også kendetegner dem, er: "Så må vi prøve noget andet". Det kan eksempelvis være psykologer, som tilbyder behandling via Skype, eller ejendomsmæglere der holder åbent hus via Skype. Måske får de ikke solgt noget den dag, men så er de synlige, fortæller Stephen Bihl, der er erhvervskonsulent hos Business Fredericia med ansvar for iværksættere.

Annonce

Folk ønsker stadig at starte nyt

Han har de seneste uger haft mange selvstændige i røret med spørgsmål. De spørger blandt andet til de forskellige hjælpepakker til erhvervsdrivende, som regeringen har lanceret.

- Der er mange typer webinarer, der kan hjælpe dem. Jeg svarer også på spørgsmål, og kommer jeg til kort, så har vi mulighed for at sende dem videre til revisor eller advokat med deres spørgsmål, fortæller Stephen Bihl.

For de selvstændige er udfordringen blandt andet, at selvom de er berettigede til hjælpepakkerne, kan ekspeditionstiden trække ud. Mulighederne for at ansøge er lanceret løbende - den seneste lige før påske, og der skal leveres dokumentation fra virksomheden til myndighederne.

- Siden Danmark lukkede ned, har jeg nok snakket mere i telefon, end jeg har gjort det sidste halve år. Henvendelserne kommer blandt andet fra konsulenter, frisører, detailhandelen og håndværkervirksomheder. Det er en bred skare, forklarer han.

Han oplyser desuden, at Business Fredericia på trods af corona-krisen fortsat får henvendelser fra borgere, der ønsker at starte noget op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Annonce