Annonce
FC Fredericia

Træningskamp er en dyr fornøjelse - men den er nødvendig

FC Fredericia spiller en træningskamp mod Esbjerg på fredag. Det koster omtrent 20.000 kroner at få spillerne og staben testet, men pengen er givet godt ud, mener klubben. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det koster FC Fredericia omtrent 20.000 kroner at få testet sin trup til træningskampen mod Esbjerg. Det er mange penge, men de er godt givet ud.
Annonce

Fredericia: Hele FC Fredericias trup er blevet testet for corona-virus. Det skete tirsdag klokken 14.30 på et testcenter i Randers, og testene er udført for, at klubbens spillere kan komme til at spille træningskamp mod Esbjerg på fredag.

Både spillere, trænere, holdledere og fysioterapeuter er blevet testet, og med en pris på 580 kroner per test løber prisen op i 18.560 kroner. Det kan synes meget blot for at spille træningskamp, men klubben gør det af flere årsager.

- Vi skal møde Vendsyssel på udebane i 1. division søndagen efter, og det her giver os muligheden for at finde ud af, hvordan det kommer til at foregå. De protokoller, vi efterlever, er en ordentlig omgang. Og det er godt at prøve det i virkeligheden, før det gælder, siger direktør Stig Pedersen og fortsætter.

- Vi har vores placering at kæmpe for, og vi har brug for en træningskamp for at prøve tingene af, så spillerne ikke står oppe i Vendsyssel og tænker: Hvad er det her for noget?

Vi vil gerne forberede os så optimalt, som vi overhovedet kan på resten af den her sæson. Det skylder vi hinanden og os selv med den placering, vi har.

Stig Pedersen, direktør for FC Fredericia

Annonce

Uden benskinner

Sportsligt er der 20 gode grunde til at betale knap 20.000 kroner for at spille træningskamp mod Esbjerg. FC Fredericia-truppen tæller 20 mand, som ikke har spillet en fodboldkamp siden 7. marts.

Tirsdag spillede klubben en intern træningskamp, men det var 10 mod 10 på en mindre bane og uden benskinner, og det er ikke det samme som at møde en rigtig modstander.

- Rent sportsligt vil jeg altid kunne argumentere for, at det er det værd. Men nu er det heller ikke mig, der sidder på pengepungen, siger cheftræner Jonas Dal med et smil.

FC Fredericia er på tredjepladsen i 1. division og skal ramme jorden i fart, hvis den skal gøre sig forhåbninger om at indhente Vejle, der er ni point foran i tabellen.

- Vi skal se, hvilke af spillerne, der kan stå distancen. Det ser man ikke altid, når man træner. For der er nogle, der er træningsspillere. De passer lidt mere på sig selv i en træningssituation, end de ville gøre i en kampsituation, siger Jonas Dal.

Annonce

Mange penge

Det er en dyr fornøjelse at betale omtrent 20.000 kroner for at blive testet til en træningskamp.

- Vi synes også, det er mange penge at bruge på en træningskamp, og det er ikke fordi, vi vælter os i penge, at vi gør det, siger Stig Pedersen.

- Men vi vil gerne forberede os så optimalt, som vi overhovedet kan på resten af sæsonen. Det skylder vi hinanden og os selv med den placering, vi har. Den skulle vi gerne forsvare.

Holdet transporterer sig til Esbjerg i bus - det må man gerne, hvis der kan holdes afstand mellem folkene i bussen. Til gengæld må spillerne vente med at komme i bad, til de kommer hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce