Annonce
Læserbrev

Træt af artikel og leder: Det skuffer mig, at avisen ikke formår at give et mere nuanceret syn på tingene

Jeg går ud fra, at lederen udtrykker avisens holdning. Mig bekendt bygger VAF på et liberalt værdigrundlag, og jeg vil mene, at den løsning lyder mere som en rygmarvsreaktion fra gammelkommunisterne i Enhedslisten.

Læserbrev: Hvor var det et skuffende niveau, VAF havde mandag 25. november. Det var egentlig ikke fordi, at I glemte karaktererne til VB-holdet - det går nok, sejren var jo trods alt det vigtigste.

Overskriften om AAB Vejle virkede interessant, og jeg så frem til at læse artiklen inde i avisen.

Artiklen byggede på et beboertip. Det skulle undersøges, om noget er galt, og så gengiver artiklen et interview med AAB's direktør og bestyrelsesformand.

Fuldstændig ukritisk labber journalisten deres forklaringer i sig. Der er ikke en kritisk bemærkning, ikke et interview med tidligere medarbejdere eller spørgsmål til nogle af lejerne.

Eksempelvis nævnes det i artiklen, at boligforeningen har årlige personaleudgifter på 19 mio. kr., og at foreningen bl.a. ved at strømline ledelsen samlet har effektiviseret for mellem 15 og 18 mio. kr. årligt.

Det lyder for godt til at være sandt, vil jeg påstå, men svaret på det får vi ikke.

Er der så noget galt i AAB? Ledelsen synes det overraskende nok ikke, men hvad andre tæt på AAB mener, står hen i det uvisse. Det havde været en interessant historie at få ordentlig belyst.

Bedre bliver det absolut ikke i lederen, hvor "Den er helt gal med renterne".

Tommy Poulsen, ikonet i sportsjournalistik i en menneskealder, gør sig klog på renterne. Problemet er, at det skal koste rente at have formuer stående i banken.

Jeg medgiver gerne, at det er en mærkelig situation. Tommys løsning er et regeringsindgreb. Bankerne skal påtvinges at opbevare vores penge gratis.

Som Tommy så flot skriver, er det jo formentlig en kortvarig proces, indtil rentemarginalen bliver, som den plejer at være. Det er lidt tragikomisk, at den leder gengives samme dag, som vores nationalbankdirektør Lars Rohde slår fast, at de forventer, at de lave renter forbliver lave de næste 10 år.

Bankerne får stor hjælp af regeringen, så de må indrette sig med sund fornuft, skriver Tommy også.

Det lyder rigtigt, men fornuften er bare den, at bankerne selv skal betale langt mere for at placere deres overskydende likviditet i Nationalbanken, end de får fra kunderne, der sætter dem ind. Det er altså en ren tabsforretning for banken at have vores penge i banken.

Det virker ikke til, at Tommy ved dette.

Nå ja, løsningen var jo et regeringsindgreb. Er det virkelig VAF's officielle mening?

Jeg går ud fra, at lederen udtrykker avisens holdning. Mig bekendt bygger VAF på et liberalt værdigrundlag, og jeg vil mene, at den løsning lyder mere som en rygmarvsreaktion fra gammelkommunisterne i Enhedslisten.

Jeg synes, det virker useriøst, og det skuffer mig, at avisen ikke formår at give et mere nuanceret syn på tingene.

P.S. Dagens Julius var fremragende!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dodo & The Dodos i Eksercerhuset i 2020

Læserbrev

Landmand fra Vejle: Fødevare-produktionen er i fare

Læserbrev: Mange går naturligt nok op i miljøet og klimaet, men hvem bekymrer sig egentlig om, hvem der skal stå for den fremtidige fødevare-produktion? Jeg har været mælkeproducent i 40 år. De første syv år følte jeg mig "fri". Men så opdagede man tre døde hummere i Kattegat, og en helt uberettiget heksejagt er derefter gået ind på mit erhverv, i stedet for at man nogensinde har taget rensningsanlæggenes udledninger alvorligt. I dag plager overregulering og bureaukrati landmændene med det sikre resultat, at vi i en verden med en hastigt voksende befolkning kommer til at mangle fødevare-producenter i fremtiden. Politikerne har formået at skræmme en halv generation af unge landmænd væk ved at italesætte miljøproblemer, der ikke findes, samt fup-og-fidus-økologien som det eneste saliggørende. Jeg har nok plantet 40.000 træer i min levetid samt dyrket arealer, der dagligt optager masser af CO2 - planteavl gavner nemlig i dén grad klimaregnskabet. Hvor mange har gjort en tilsvarende indsats? I hvert fald ikke de virkelighedsfjerne politikere og bureaukrater, som med garanti aldrig selv har haft jord under neglene, og som senest har beskudt os med nye meningsløse krav om efterafgrøder, der ødelægger både indtjening og humør hos mig og mine kolleger, og som intet batter. At være landmand er et fantastisk job og livsstil, hvis vi får lov til at passe vores arbejde. Men det kræver, at vi ikke svines til af medier og meningsdannere, men bare en gang imellem får at vide, at vi faktisk er gode til det, vi laver. Dét kunne give energi til at yde en endnu bedre indsats, så du også fremadrettet har mad på bordet.

Annonce