Annonce
Alarm 112

Træt af hærværk: Fejemaskine til kvart million stjålet fra skole

Serviceleder Jørn Landry på Erritsø Fællesskole Afdeling Højmosen mistede i weekenden sin fejemaskine, Tilbage er der kun glasskårene på gulvet i redskabsskuret. Foto: Peter Friis Autzen
Erritsø Fællesskole Afdeling Højmosen mangler sin fejemaskine, efter at tyve i weekenden brød ind i skolens redskabsskur.
Annonce

Erritsø: - Vi har oplevet hærværk flere gange, men denne gang er det ekstra slemt, siger serviceleder Jørn Landry på Erritsø Fællesskole Afdeling Højmosen - det, der tidligere hed Lyng Skole.

Han står og ser ind i et tomt redskabsskur, hvor skolens fejemaskine plejer at stå parkeret. En Egholm Powerflex-fejemaskine med førerhus, som nu er forsvundet. Tilbage ligger kun en bunke glasskår fra førerhusets knuste ruder.

- Det er en maskine til oprindeligt 240.000 kroner, siger Jørn Landry.

- Den er ti år gammel og er selvfølgelig faldet betydeligt i værdi, men for os var den vigtig, siger han.

Fejemaskinen, som også bruges til at rydde sne og blade fra områdets stisystem, er forsvundet fra skolen i Lyng. Serviceleder Jørn Landry håber at få den tilbage. Privatfoto

Tyveriet er sket mellem lørdag og mandag morgen.

I forhold til andre skolers maskinpark er den stjålne maskine stor, og Jørn forventer heller ikke, at den selvforsikrede skole får råd til at købe en ny maskine af samme type.

- Og det er ærgerligt, for maskinen var rigtig god til at rydde sne og blade fra stisystemet omkring skolen. Ja, det er jo egentlig ikke skolens opgave, men vi gjorde det alligevel en gang i mellem, når kommunens travle folk ikke lige havde nået det, siger Jørn Landry.

Annonce

Ikke første gang

Skolen, der ligger nær Lyng Kirke, har flere gange oplevet hærværk på skuret, hvor fejemaskinen stod parkeret.

- Med flisestykker er låsen blevet slået i stykker. Og maskinens ruder er blevet knust. Det har kostet mange penge hver gang. Da jeg mandag morgen mødte ind og så, at låsen var ødelagt, troede jeg, at det igen bare var hærværk. Men vi kan se, at nogen har kørt en trailer op til skuret og har fået maskinen op på den for så at køre væk med den, siger Jørn Landry.


Den er ti år gammel og er selvfølgelig faldet betydeligt i værdi, men for os var den vigtig.

Jørn Landry, serviceleder


Politiet er orienteret, og maskinens leverandør har fået et praj om at holde øje, hvis mistænkelige bestillinger af reservedele pludselig dukker op.

Det er endnu ikke afklaret, hvad skolen nu gør.

- Men indtil videre har gårdvagterne fået besked på at tage en kost med ud i frikvartererne, siger Jørn med et smil.

I weekenden var der også indbrud i Lyngsbolejren i Snoghøj, hvor tyve løb med blandt andet en havetraktor til omkring 30.000 kroner.

Tyvene er brudt ind ved at smadre redskabsskurets lås i stykker med flisestykker. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Erhverv For abonnenter

Kommende hotelejer: - I ti år vidste jeg ikke, hvor dejlig Fredericia er - men det gør jeg nu

Annonce