Annonce
forside

Trafikkaos stoppede papirøvelse

En planlagt øvelse på Lillbælt onsdag og torsdag blev først aflyst påg grund af vejret, dernæst blev en "papirøvelse" aflyst på grund af trafikuheld. Arkivfoto: Mette Mørk

Fredericia: Først stoppede kulde og blæst en planlagt øvelse af olieberedskabet på Lillebælt. Øvelsen blev forvandlet til en såkaldt papirøvelse, som skulle løbe af stablen hos Sydøstjyllands Politi i Horsens, men også den måtte aflyses.

- Vi var faktisk på vej til Horsens, men så skete der flere uheld på motorvejen, så den ene efter den anden sad fast i trafikken. Så man valgte at aflyse helt, og så må det vente til senere på året, siger indsatsleder fra Trekantområdets Brandvæsen Johnny Rasmussen, som skulle have deltaget fra Fredericia.

Øvelsen var arrangeret af Værnsfælles Forsvarskommando, Beredskabsstyrelsen, Sydøstjyllands Politi og Trekantområdets Brandvæsen, og skulle have trænet samarbejdet mellem statslige og lokale myndigheder med ansvar for beredskabet ved alvorlig olieforurening, som kunne true med at ramme land.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi har meget til fælles med tyskerne: Tunnelen bliver en klar gevinst

Tysklands rigsrevision, Bundesrechnungshof, har kørt tunnellen under Femern Bælt gennem et regneark og fundet ud af, at den faste forbindelse ikke nødvendigvis kan betale sig set fra den tyske side af grænsen. Revisionen har kalkuleret, at det vil koste omregnet godt 26 milliarder kroner at gennemføre den nødvendige udbygning af veje og jernbaner. Den udgift står muligvis ikke mål med gevinsterne fra en fast forbindelse, mener man. Dette har skabt fornyet røre om projektet blandt tyske politikere. Her har De Grønne hele tiden været skeptiske og kræver nu, at planen tages op til fornyet overvejelse. Set med danske briller minder det om den debat, der udspandt sig før byggeriet af Storebæltsbroen. Den var helt overflødig, det var så hyggeligt at drikke dårlig kaffe på DSB’s færger, og brobyggeriet kunne ødelægge vandmiljøet, lød nogle af argumenterne dengang. I dag ville næppe nogen undvære broen, der ikke kun fysisk, men også mentalt har bundet Danmark meget bedre sammen. År for år sætter trafikken rekord, og investeringen på over 26 milliarder frem mod åbningen i 1998 bliver derfor tilbagebetalt noget hurtigere end de 37 år, der oprindelig blev budgetteret med. Ganske det samme vil formentlig ske for tunellen under Femern Bælt. Naturligvis skal den slags megaprojekter gennemtænkes grundigt. Alle aspekter i forbindelse med såvel økonomi som økologi må tages i betragtning. Ikke desto mindre er der ikke nogen grund til dommedagsscenarier, viser erfaringerne fra Storebælt. Naturligvis er det en indlysende fordel for såvel Danmark som de øvrige, nordiske lande, at der bliver nemmere fysisk adgang til det vigtige, tyske eksportmarked. Derfor er Danmark også villig til at finansiere tunnelbyggeriet. Men det handler ikke kun om penge. Vi har meget tilfælles med vores tyske nabo og kan inspirere hinanden til gensidig gavn. Det ved vi i det dansk-tyske grænseland. Samme oplevelse fortjener det grænseland, hvor indbyggerne indtil videre er adskilt af vand.

Annonce