Annonce
112

Dødsulykke vækker stor medfølelse på sociale medier

En enkelt buket, et lys og en blomsterhilsen ligger ved jerndrageren, hvor den 17-årige fredericianer natten til søndag mistede livet, og hans 19-årige kammerat blev hårdt såret. Foto: Nana Hanghøj


Fredericia: En enkelt buket, et lys og en blomsterhilsen vidner på cykelstien på den gamle Lillebæltsbro om den tragiske ulykke, som natten til søndag kostede en blot 17-årig ung mand livet.

Den tragiske ulykke trækker også spor på de sociale medier, hvor der søndagen igennem er sendt mange kondolencer til den 17-åriges pårørende og den 19-årige kammerat, som blev hårdt kvæstet ved ulykken.

- Stakkels, stakkels forældre og stakkels skadede dreng, der skal leve med både skader og tabet af en ven, lyder en kommentar blandt de mange kondelencer.

Broen var spærret i timerne omkring ulykken, som skete kort før kl. 2.30. Redningsmandskab fra begge sider af Lillebælt var på stedet for at assistere, ligesom politi og bilinspektør, som skulle klarlægge omstændighederne ved dødsulykken.

Fyns Politi har således endnu ikke kunnet fastslå, hvem der førte knallerten fra Fyn mod Jylland.

Annonce
Kondolere til familien, sikke en forfærdelig ulykke!! God bedring til kammeraten.

En af mange kommentarer til ulykken på Fredericia Dagblads facebook-side

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højskoleforstander om FGU: Ny uddannelse er i udu - de unge svigtes

Læserbrev: Formand for FGU (den forberedende grunduddannelse) Hanne Pontoppidan beskriver i FGU Nyt fra august i år, hvordan rammerne for at kunne levere en god undervisning for de nye FGU-elever overhovedet ikke er i orden. FGU er den nye forberedende grunduddannelse for unge, der ikke kan komme ind på en ungdomsuddannelse. Hanne Pontoppidan beskriver, hvordan alle de nye FGU-institutioner lider under alvorlige it-problemer, som bevirker, at man ikke kan registrere eleverne eller få adgang til relevante undervisningsmaterialer. Hun beskriver, hvordan der på flere af de nye FGU-institutioner er kommet flere elever end forventet, og flere end der er plads til. Og hun gør ærligt opmærksom på, hvordan mange af de nye FGU-lærere endnu ikke aner, hvad de skal undervise i. FGU er en splinterny uddannelse fra august i år, og begyndervanskeligheder må selvfølgelig forventes. Men den aktuelle situation går ud over de unge, der i forvejen er ramt. De unge søger netop uddannelsen, fordi de har haft de svære liv og er påvirkede af uheldige oplevelser i folkeskolen. De brug for ro og ordnede forhold, så de kan vinde læringslysten tilbage. I stedet får de nu fuldstændig kaotiske forhold, ja, nogle elever bliver simpelthen sendt hjem, fordi der ikke er plads eller undervisning til dem, andre får undervisning af lærere, der er usikre på, hvad de skal. Jeg gør opmærksom på, at højskolerne, og jeg skriver fra Brande Højskole, har årelang erfaring på det her felt. Vi har faste og trygge rammer, der matcher de unge med de svære liv, og vi kan give dem den undervisning, de behøver. Vi kan sammen med FGU løfte de unge ind på en ungdomsuddannelse. Kære FGU, brug os, mens I får styr på det derhjemme. Vi er indskrevet i FGU-loven som et tilbud, lovgiverne har ønsket at FGU benytter sig af. Send de unge, der er hårdest ramt, til os, og giv dem den ro, de fortjener, mens tingene falder på plads på hjemmefronten, og kursen sættes for et nyt FGU. Højskolerne hjælper gerne til - både nu og i det videre arbejde med at gøre FGU'en til det gode alternativ, de unge fortjener.

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce