Annonce
112

Travl dag for brandvæsnet: Borger så røg fra skoven – naturbrand var shelter-bål

Det lokale brandvæsen måtte mandag rykke ud til lidt af hvert - både færdselsuheld og en mulig naturbrand. Sidstnævnte viste sig dog at være et bål. Arkivfoto: Kathrine Jensen
TrekantBrand havde nok at se til på ugens første dag. To færdselsuheld, en mulig naturbrand og en brandalarm hos en privat beboer. Ved ingen af hændelserne kom nogen personer til skade.

Fredericia: Det var en utryg borger, der mandag aften kontaktede TrekantBrand. Personen havde set røg fra skoven i Trelde, var blevet utryg og derfor kontaktede brandvæsenet. Meldingen om naturbrand tikkede ind klokken 18.15.

- Vi kørte rundt på kryds og tværs, og jeg havnede selv ved en shelterplads, hvor unge mennesker – fuldt lovligt – havde lavet bål. Det kan have været det, der gav en røgsøjle, som anmelderen så, fortæller indsatsleder ved TrekantBrand, Hans Egon Bendorff.

Mandskabet kørte også anmelderen i møde, hvorefter han og indsatslederen gik op på en nærliggende høj, hvorfra anmelderen havde set røgen. Men det var ikke muligt at lokalisere, hvorfra røgen var kommet. Konklusionen blev derfor, at der ikke var tale om en naturbrand, men derimod røgen fra bålstedet, der havde afgivet røg. En anden mulighed var også, at det var dis fra vandet, der havde skabt røglignende faner i luften.

Vi kørte rundt på kryds og tværs, og jeg havnede selv ved en shelterplads, hvor unge mennesker – fuldt lovligt – havde lavet bål.

Hans Egon Bendorff, indsatsleder, TrekantBrand

Spærrede kryds

Omkring klokken 17 gik en af special-brandalarmerne i en lejlighed på sjette sal i højhusene på Jernbanegade. Lejligheden lugtede kraftigt af både tobaksrøg og ukendt afbrændt materiale. Beboeren i lejligheden var uskadt, men både sundhedspersonale og indsatslederen sørgede for, at der blev luftet godt ud i lejligheden.

Mens brandvæsenet var i lejligheden, gik endnu en alarm ind hos TrekantBrand. Denne gang fra Venusvej, hvor der var melding om et færdselsuheld med en cyklist og en bilist involveret. Hans Egon Bendorff sendte derfor autosprøjten, så han selv kunne blive i lejligheden på Jernbanegade.

- Da vi kom frem til Venusvej, var ambulancen allerede ankommet, så sprøjten returnerede ret hurtigt. Så vidt jeg er klar over, var der tale om småskader, siger indsatslederen.

Over middag mandag måtte det lokale brandvæsen kortvarigt spærre krydset Snoghøj Landevej/Snaremosevej. To biler var stødt sammen, men der var kun sket materiel skade ved sammenstødet. Ifølge indsatslederen fra TrekantBrand var der en del autodele, der skulle ryddes op, og derfor var afspærring nødvendig. Det betød, at krydset var spærret med kun et spor farbart i cirka 20 minutter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce