Annonce
Fredericia

Tre år efter katastrofe: Dan Gødning lægger op til forlig om erstatninger

Dan Gødnings store tank lagde sig ud over vejbanen. Det stød gav ødelæggelser på Strandvejen, og det blev ikke bedre, da tusindvis af ton ureagødning flød efter. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Økonomiudvalget og siden byrådet skal tage stilling til et oplæg fra Dan Gødning A/S om, hvad Fredericia Kommune skal have i erstatning for følgerne af storbrand og gødningsudslip for tre år siden.

Annonce

Fredericia: Det økonomiske efterspil mellem Fredericia Kommune og Dan Gødning A/S er klar til at blive taget. Mandag drøfter medlemmerne i økonomiudvalget et oplæg til forlig fra gødningsvirksomheden.

Fredericia Kommune har haft et krav mod virksomheden efter den store brand 3. februar 2016, og nu skal der sættes punktum i den tre år lange sag.

Forliget behandles på den lukkede del af mødet, så hvad det indeholder, og hvor stort beløb Fredericia Kommune har udsigt til fra virksomheden, er fortroligt, indtil sagen er endeligt afgjort på byrådsmødet 4. marts.

Forliget har været igennem kommunens juridiske afdeling, hvorfra det er sendt videre til politikerne. Hvorvidt der er tale om, at politikerne bør godkende forliget eller ej, er på grund af sagens lukkethed uvist.

Punkt 39. Forligstilbud fra Dan Gødning (lukket)

Økonomiudvalgets dagsorden 25. februar
Ansatte fra vej- og parkafdelingen i Fredericia Kommune kom på weekendarbejde efter storbranden den 3. februar 2016. Ud langs kysten i Snoghøj blev der samlet sækkevis af palmeolie-klumper op. Arkivfoto: Mads Hansen
Annonce

Oprydningsarbejde

Da de store tanke kollapsede den 3. februar om aftenen, bragede en tank ud over Strandvejen, hvorefter der flød tusindvis af tons urea-gødning ud over vejbanen og havneområdet. Gødningsvandet ramte med stor kraft parkeringsarealet ved Autohuset Vestergaard og det kommunale stiområde op mod jernbaneterrænnet. Masser af helt nye biler ved Autohuset blev ødelagt.

Midterrabatten på Strandvejen blev smadret, skilte væltet og vejbanen skadet, og man må formode, at erstatningen blandt andet handler om oprydningen og genopbygningen.

Derudover udløste den væltede tank en dominoeffekt, som betød, at nabotankanlægget med palmeolie dels begyndte at brænde, dels også brød sammen, så der væltede store mængder palmeolie ud over arealet.

Annonce

Ikke gigantisk beløb

En del af palmeolien løb ud i havnebassinet, og afspærringerne nåede ikke ud, før der var palmeolie spredt ud i Lillebælt. Det dukkede de følgende dage op på strandbredderne på både den jyske og fynske kyst.

Fredericia Kommune sendte i lighed med Middelfart Kommune mandskab på weekendarbejde for at samle de klistrede klumper op. Den regning er formentlig også sendt videre til selskabet fra begge kommuner.

Det har som nævnt ikke været muligt at få indsigt i det samlede krav eller forligsoplægget, men der skulle efter avisens oplysninger være tale om et beløb under en million kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Døgnrapporten: En fik forbud mod at komme på restauration - en anden fik fire sigtelser

Danmark For abonnenter

Kampagne bakker op om Baltic Pipe-aktivister: - Det er glædeligt, at nogen råber op

Annonce