Annonce
Erhverv

Tre brødre har stativ-succes: Det startede med en palle vandrør

På billedet fra sidste år er de tre brødre for en gang skyld samlet hjemme i Danmark. Til venstre i billedet er det Daniel, Simon (i midten) og Jonas. Foto: Privat.

De tre brødre bag designvirksomheden Ziito har på fire år opnået stor succes med deres tøjstativer og modulære hyldesystemer og er kommet i fint selskab på førende modemesser. Nu gælder det nye produkter, men fællesnævneren er stadig bæredygtighed og eksperimenteren, fortæller storebror Daniel Oxholm.

Det var lillebror Simon, som fik ideen, da han overtog en palle kasserede vandrør i sin fars nyindkøbte virksomhed og forvandlede de galvaniserede jernrør til et tøjstativ til en ven.

Snart ville flere kammerater have et mage til, og Simon blev hurtigt mester i at bygge tøjstativer i forskellige afskygninger. Da hans bror Jonas blev færdig med handelshøjskolen, stiftede de virksomheden Ziito, som producerer hyldesystemer og tøjstativer i et rustikt design, og efter et halvt år var alle tre brødre en del af virksomheden, da storebror Daniel sluttede sig til.

Virksomheden har adresse på Brovadvej i Fredericia og showroom i København.

Daniel Oxholm, 33, Jonas Oxholm, 31 og Simon Oxholm, 27 udgør sammen det perfekte hold. Daniel er uddannet kunstner og har en kandidatgrad i design fra Københavns Universitet og er firmaets designer. Jonas har en cand.merc. i international business og styrer finanserne, og Simon læser litteratur og kulturforståelse i Amsterdam og står primært for kontakten til de udenlandske kunder.

- Vi har altid været vant til at være fysisk langt væk fra hinanden. Jeg har boet i England, indtil jeg for et år siden vendte tilbage til Danmark, til København. Vi mødes rundt om i Europa, eller vi snakker over Skype, det fungerer fint. Og fordi jeg har boet i England i en længere periode, har det været lettere at gå til markedet, og vi har fået skabt gode kontakter rundt om i Europa, så vi nu har salg i England, Tyskland og Holland, fortæller Daniel Oxholm.

Annonce

Lige nu eksperimenterer jeg med husholdningsplast. Jeg har ingen anelse om, hvad det færdige produkt bliver, men Danmark har et problem med plastaffald, og på den måde er husholdningsplast den komponent, som starter en ny designproces.

Daniel Oxholm
Daniel Oxholm er den ældste bror og designer i Ziito. Foto: Privat

Gennembruddet

De modulære hyldesystemer er hurtigt blevet populære blandt kunderne, og især kontrakten med en international modemesse i London og en nyligt indgået aftale med CIFF, Copenhagen International Fashion Fair, har været et gennembrud for de tre iværksættere.

Den anden del af forretningen er webshoppen, som henvender sig til butikker, restauranter og private.

- Det går generelt godt, og i dag er vi syv ansatte i firmaet. Vi er et stærkt hold. Jonas sørger for struktur på butikken og styrer økonomi og marketing, og jeg som designeruddannet står for det visuelle og udviklingen af vores brand og marketingdelen. Vi er der nu, hvor vi kan begynde for alvor at skalere forretningen, fortæller Daniel Oxholm, som senest har kastet sig over udviklingen af butiks- og caféinventar og har lanceret en serie økologiske sæber samt en bæredygtig lindoliemaling uden giftig kemi.

- Vi spreder os over flere produktkategorier til både virksomheder og private, men der er alligevel en rød tråd i det hele. Alle vores produkter bygger på vores kerneværdier, som er bæredygtighed og cirkulær økonomi I øjeblikket er jeg ved at udvikle et materiale af husholdningsplast og genbrugstræ sammen med Fredericia Kommune, og der kommer løbende nye projekter ind. Fundamentet i vores forretning er hyldesystemer og tøjstativer, men nu bygger vi på med flere produkter.

Målet er at skabe rum og inventar, som er hundrede procent bæredygtige, der er Ziito ikke helt endnu, men der er masser af muligheder, fortæller Daniel Oxholm, som har succes med en legende og eksperimenterende tilgang til arbejdet.

Foto: Martin Ravn

Eksperimenter

Fra dag et har han og brødrene eksperimenteret sig frem, og det har vist sig at være en god indgangsvinkel til at udvikle forretningen.

- Vi eksperimenterer hver eneste dag, og det bliver vi ved med. Vi sætter hele tiden nye ideer i søen og tester dem på de kunder, vi har. Vi samarbejder med bloggere og har et stort netværk i designkredse i København og udlandet, så vi er med på de nyeste tendenser og ved, hvad der rører sig ude i butikkerne og cafeerne, som er vores typiske kunder.

Imens arbejder han videre i sit kreative værksted i København, hvor han afprøver nye ideer og prototyper - ofte i tæt samarbejde med kunderne, fortæller han.

En nylanceret møbelserie er f.eks. blevet til i samarbejde med restaurant Tribeca i København.

Her har Ziito designet og produceret bordene af kasseret træ fra industrien, træ, som normalt ville blive brændt, men som nu får et ekstra liv.

- Vi vil gerne være med til at løse et samfundsproblem og have fokus på andre bundlinjer end den økonomiske. Vi skal naturligvis finde en god balance, så vi også tjener penge og har en virksomhed, som kan overleve, ellers kan man være nok så bæredygtig, men så skaber man ingen resultater.

Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Kultur

Jonah Blacksmith kommer til Fredericia

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];