Annonce
Trekantområdet

Tre forureninger: Brandfolk ryddede op efter olie på kørebanen

Det er godt, at man ringer, når man ser oliespild på vejene, fastslår TrekantBrands indsatsleder. Arkivfoto: Mette Mørk
Tre gange i løbet af fredag kørte TrekantBrand i Vejle til opgaver, hvor der var melding om forurening. Den ene gang gik turen helt til Taulov.
Annonce

Vejle/Taulov: Der var oliespild på programmet for brandfolkene ved TrekantBrand fredag formiddag og eftermiddag.

Første tur til en forureningsopgave kom klokken 10.39, hvor et ukendt køretøj havde spildt olie hele vejen fra Andkær til krydset ved Fredericiavej i Vinding.

- Det ser altid voldsomt ud, når det har regnet, men vi kunne ikke gøre så meget, fortæller indsatsleder Kristian Müller fra TrekantBrand.

Han fik assistance fra kommunen, der kom ud for at sprede sand, der skulle sikre, at vejen ikke var glat. Samtidig blev der sat skilte op for at orientere om spildet.

Annonce

To i rap

Klokken 12.33 var der melding om forurening på Koldingvej efter et færdselsuheld i krydset ved Ny Højenvej. Her var to biler kørt ind i hinanden.


Når det regner, skal det ikke særlig meget til, før det ser voldsomt ud. Folk er hurtige til at ringe til os, og det er også rigtig fint.

Kristian Müller, indsatsleder


Ingen var kommet noget til, men der var oprydning efter uheldet på grund af olie på vejen, og det samlede brandfolkene op.

Den samme opgave ventede umiddelbart efter. Klokken 13.02 gik turen nemlig videre til motorvejsafkørslen ved Taulov, hvor der lå olie hen til Skærbækvej.

- Vi lukkede afkørslen i 10 til 15 minutter, mens vi arbejdede med at få samlet olien op, fortæller Kristian Müller og tilføjer:

- Stationen i Vejle dækker motorvejen ned til Taulov, fordi vi er tættest på afkørslen.

Indsatslederen fortæller videre, at det er godt, at borgerne ringer, når de ser oliespild. Både af sikkerhedsmæssige årsager, fordi kørebanen bliver glat, men også fordi selv en lille forurening kan blive stor, hvis folk kører igennem olien og spreder den ud på et større areal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Fredericia For abonnenter

Bent Jensen måtte rykke kommunen: Aftale med håndboldklub på plads efter usædvanligt forløb

Annonce