Annonce
Erhverv

Tre kandidater er i spil til årets Initiativpris: Se navnene her

TakeAWalkVR vandt Initiativprisen, da den blev uddelt for første gang sidste år. Torsdag står valget mellem tre nye kandidater ved årets erhvervskonference. Privatfoto
Ildsjæle, Michelinrestaurant og gå-i-byen-sted kan vinde Initiativprisen 2019, når Vejle Kommune holder sin årlige erhvervskonference.
Annonce

Vejle: Torsdag skal Initiativprisen uddeles ved Vejle Kommunes "Erhvervskonference 2019", og det er publikum, der på aftenen stemmer om, hvilken af tre nominerede, der skal løbe med prisen.

Prisen, som første gang blev uddelt sidste år, gives som anerkendelse og belønning af "et ekstraordinært initiativ, der er taget i løbet af det seneste år" af en person, virksomhed eller forening.

Prisen blev sidste år vundet af Egtved-virksomheden TakeAWalkVR.

Alle har i ugerne op til Erhvervskonference 2019 kunnet indstille modtagere til prisen, og der er nu fundet tre kandidater, som vi præsenterer her.

1 - "Vejle mod hudcancer"

Vejle mod hudcancer har blandt andet arrangeret auktioner og fundraisingmiddag for at rejse penge til kampen mod kræft. Arkivfoto: Yilmaz Polat

"Vejle mod hudcancer" støtter hvert år et lokalt projekt i kampen mod hudkræft. Bag initiativet står en række frivillige ildsjæle, hvis mål er at tage kampen op med hudcancer gennem oplysning forebyggelse eller indsamlinger til udvalgte projekter, og for det arbejde er gruppem indstillet til årets Initiativpris.

I 2019 blev der indsamlet 749.000 kroner til årets projekt: Opførelse af en glaspavillon, som kan være med til at gøre hudkræftbehandling mindre smertefuld og ikke mindst lokal.

Folkene bag initiativet har desuden de seneste tre år arrangeret en fundraisingmiddag og har i samarbejde med læger fra Vejle Sygehus lavet events på gågaden, hvor vejlensere kan få et tjek for hudkræft.

2 - Restaurant MeMu

MeMu satte Vejle på det kulinariske danmarkskort og er for det indstillet til årets Initiativpris. Arkivfoto: Michael Svenningsen

En Michelinstjerne i Vejle!

Indtil for få år siden var det bare en tosset fantasi, men i 2018 satte restaurant MeMu Vejle på det kulinariske danmarkskort, da restauranten blev tildelt sin - og Vejles - første Michelinstjerne.

Det har indbragt restauranten en indstilling til årets Initiativpris.

Michelinstjernen blev i øvrigt genvundet i 2019.

Sideløbende med de to stjerne-tildelinger tog ejerne, Mette Derdau og Michael Munk, begge år desuden titlen som vinder af DM i hotdog hjem til Vejle.

3 - Torvehallerne

Torvehallerne og dets ejere er også indstillet til at modtage årets Initiativpris. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Ejerne af Torvehallerne: Steen Bækgaard Jacobsen og Terje Hounsvad Thesbjerg indstilles til årets Initiativpris for deres arbejde med at modernisere Torvehallerne, der årligt besøges af omkring 120.000 gæster.

I indstillingen peges der på, at Torvehallerne i dag rummer tre restaurantkoncepter: Bistecca, Bar'Sushi og Jacobsen.

De to ejere indstilles til prisen for deres arbejde med at modernisere Torvehallerne og for generelt at være meget initiativrige, som det hedder i indstillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Annonce