Annonce
Indland

Tre mænd idømt dødsstraf for drab på Louisa og Maren i Marokko

-/Ritzau Scanpix
Retten i Salé i Marokko har fulgt anklagerens krav om dødsstraf til tre hovedmænd bag drabet på de to kvinder.

Tre mænd er torsdag ved retten i Salé i Marokko idømt dødsstraf for terrordrabene på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland.

Det skriver DR.

Ifølge TV2 er en fjerde mand idømt livsvarigt fængsel, mens 20 andre er idømt mellem 5 og 25 års fængsel for deres roller i dobbeltdrabet.

Derudover er de pårørende til Louise Vesterager Jespersen og hendes norske veninde blevet tildelt to millioner euro - omkring 15 millioner kroner - i erstatning, skriver TV2.

De to kvinder blev dræbt i Atlas-bjergene i december sidste år, da de var på vandretur i området. De blev slået ihjel med kniv og efterfølgende halshugget. Angiveligt i bevægelsen Islamisk Stats navn.

Med dødsdommene har retten fulgt anklagerens krav om straffen til de tre hovedmænd. Om dødsstraffen bliver eksekveret er dog tvivlsomt. Marokko har ikke eksekveret en dødsdom siden 1993.

Inden dommene blev afsagt fik de nu dømte mulighed for at sige nogle sidste ord til retten. Det benyttede blandt andet Abdesamma El Joud, der er en af de dødsdømte, sig af.

- Der er ingen anden gud end Allah, og Muhammed er hans profet. Må gud tilgive mig, sagde han blandt andet ifølge den marokkanske avis Medias24.

Nyhedsbureauet AFP har tidligere skrevet, at to af mændene i maj erkendte at have udført drabene. Den tredje erkendte at have optaget det på video.

AFP har også skrevet, at 21 af de 24 nu dømte har erkendt at være en del af Islamisk Stat. Men bevægelsen har aldrig offentligt meldt ud, at den skulle stå bag drabene. Det har den ellers gjort ved andre angreb.

Louisa Vesterager Jespersens familie er repræsenteret ved en advokat under sagen.

Familien havde krævet en erstatning på omkring syv millioner kroner - et krav som retten altså også har efterkommet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Havneplan til 160 millioner kroner: Det skal der ske i 2020

Fredericia

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];