Annonce
Kultur

Tre nedslag i et "X Factor"-koncept, der gik verden rundt

Ankerstjerne og Oh Land er helt nye i dommerpanelet. Thomas Blachman (th.) har kun misset én udgave af "X Factor" - i 2010. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Fra DR til TV2, fra Remee til Ankerstjerne. Tre nedslag i et koncept, der har kørt i Danmark siden 2008.

Annonce

1. Dommerne

Thomas Blachman er veteranen i dommertrioen. Med undtagelse af 2010 har han været med som mentor og dommer i alle sæsoner. Nanna Øland Fabricius - kendt som Oh Land - og Lars Ankerstjerne Christensen er nye i panelet i denne sæson, der er den 12. i rækken.

2. Produktionen

"X Factor" var i 11 år et DR-flagskib, men mediemastodonten besluttede i 2017 at sige stop efter 2018-udgaven af det populære fredagsshow. "Danskerne fortjener noget nyt", lød begrundelsen blandt andet fra DR-toppen. TV2 udnyttede chancen og står bag dette års udgave i nye produktionsomgivelser i Priorparken i Brøndby. Horsens bliver for første gang hjemsted for finalen.

3. Fænomenet

"The X Factor" startede i Storbritannien i 2004 på ryggen af programmet "Pop Idol". Dommer Simon Cowell er blevet synonym med konceptet, der siden har spredt sig til mange lande verden over. Sang er omdrejningspunktet, men der skal også være "den ubekendte faktor", der gør den store forskel imellem den talentfulde sanger og den helt store stjerne, lyder det i ophavet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

112 For abonnenter

Mænd fægtede med lange knive under røveri: På blot fire minutter røvede de brugs

Annonce