Annonce
Kultur

Tre nedslag i et "X Factor"-koncept, der gik verden rundt

Ankerstjerne og Oh Land er helt nye i dommerpanelet. Thomas Blachman (th.) har kun misset én udgave af "X Factor" - i 2010. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce

Fra DR til TV2, fra Remee til Ankerstjerne. Tre nedslag i et koncept, der har kørt i Danmark siden 2008.

Annonce

1. Dommerne

Thomas Blachman er veteranen i dommertrioen. Med undtagelse af 2010 har han været med som mentor og dommer i alle sæsoner. Nanna Øland Fabricius - kendt som Oh Land - og Lars Ankerstjerne Christensen er nye i panelet i denne sæson, der er den 12. i rækken.

Annonce

2. Produktionen

"X Factor" var i 11 år et DR-flagskib, men mediemastodonten besluttede i 2017 at sige stop efter 2018-udgaven af det populære fredagsshow. "Danskerne fortjener noget nyt", lød begrundelsen blandt andet fra DR-toppen. TV2 udnyttede chancen og står bag dette års udgave i nye produktionsomgivelser i Priorparken i Brøndby. Horsens bliver for første gang hjemsted for finalen.

Annonce

3. Fænomenet

"The X Factor" startede i Storbritannien i 2004 på ryggen af programmet "Pop Idol". Dommer Simon Cowell er blevet synonym med konceptet, der siden har spredt sig til mange lande verden over. Sang er omdrejningspunktet, men der skal også være "den ubekendte faktor", der gør den store forskel imellem den talentfulde sanger og den helt store stjerne, lyder det i ophavet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

For langt til Kolding: DF vil have testcenter til Fredericia

Fredericia

Efter badeulykke på Østerstrand: Badegæster siger ja tak til mere skiltning

Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Fredericia

FHK er fortsat skadesramt: Fire mand er ude, og én er ikke på toppen

Annonce