Annonce
Fredericia

Tre nye rum skal lokke lokale og turister ud i Lillebælts natur

Et af Naturpark Lillebælts events i 2018 var drageflyvning. I 2019 er der planlagt 48 guidede ture og minimum to events. Dertil kommer foredrag. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Naturpark Lillebælt har i 2018 haft omkring 1500 borgere med på guidede ture. I år er planen at markedsføre Lillebælts oplevelser i endnu større grad.

Fredericia: Tre nye naturrum, der skal formidle Naturpark Lillebælts herligheder, er på vej i 2020.

Naturrummene bliver designet og tegnet i år og bliver opført til brug i 2020. Ved Skibelund, Solkær Enge i Kolding Kommune vil naturrummet fokusere på fuglelivet, mens Kanalbyen i Fredericia vil få fokus på marsvin, og hvad der ellers holder til i Lillebælt. I Middelfart Kommune bliver naturrummet med fokus på landskabet opført ved Røjle Klint.

Naturpark Lillebælt har søgt og fået tildelt 1,7 millioner kroner fra Friluftsrådet og Lokale- og Anlægsfonden

- Naturrummene vil være åbne 24 timer i døgnet, hvor man kan søge ly for regn og samtidig finde formidling om området. Naturrummene skal guide dig ud i naturen, fortæller koordinator hos Naturpark Lillebælt Niels Ole Præstbro.

Annonce

Trelde Næs med i naturkanon

Naturpark Lillebælt blev skabt i 2014 og består af Fredericia, Middelfart og Kolding kommuner sammen med Destination Lillebælt.

I 2018 stod naturparken bag 45 guidede ture som eksempelvis "Hjælp med at fange rejer". Omkring 1500 mennesker deltog i turene. Der blev også arrangeret større events med 150-200 deltagere og både guidede ture og events er også på plakatten i 2019.

Naturpark Lillebælts strategi for dette år er at udvide sin markedsføring og lokke flere lokale og turister ud i naturen. Med den hensigt er det kun en gevinst, at Trelde Næs sidste år kom med i Danmarks Naturkanon.

- Det betyder noget, når vi kan sige, vi har et af de bedste naturområder i Danmark, siger Niels Ole Præstbro.

Har søgt 20 mio. kr.

Naturpark Lillebælt håber desuden at kunne stable projektet "Bælt i balance", som man har søgt 20 millioner kroner til hos Nordea og Veluxfonden, på benene.

Det handler om at skabe et bedre havmiljø i Lillebælt, forskning og formidling af forskningsresultaterne.

I 2019 har Fredericia formandsskabet i Naturpark Lillebælt i skikkelse af formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S).

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce