Annonce
112

Tre personer sigtet: Indbrudstyveri for halvanden million på fynsk adresse

Tre personer er onsdag i grundlovsforhør sigtet for et indbrud, der ifølge politiet gav et særdeles stort udbytte. Foto: Michael Bager
Politiet anholdt tirsdag tre personer, som onsdag ved et grundlovsforhør for lukkede døre er blevet varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet for at have stjålet værdier for halvanden million kroner på en adresse i Strib under et indbrud i juli.

Retten i Odense har ved et grundlovsforhør onsdag formiddag besluttet at varetægtsfængsle tre personer i fire uger. Det oplyser senioranklager Klaus Lauridsen.

De tre er sigtet for sammen at have begået et indbrud på en adresse i Strib og have stjålet værdier for halvanden million kroner.

Fyens.dk var til stede i den første del af grundlovsforhøret, hvor kun to af de sigtede befandt sig i retslokalet. Der var tale om en 27-årig mand og en 23-årig kvinde, der begge nægtede sig skyldig. Derudover er også en anden mand på 27 år sigtet i sagen. Det er uvist, hvordan han forholder sig til anklagerne mod ham.

Indbruddet er ifølge politiet blevet begået i perioden fra den 11. juli til den 19. juli. Fra adressen i Strib blev der stjålet blandt andet ni Wegner Kinastole, PH-lamper, smykker og sølvtøj.

Senioranklager Klaus Lauridsen fortalte, at sigtelsen lyder på indbrud af særlig grov beskaffenhed. En lovovertrædelse, der kan give op til seks års fængsel. Hvis ikke anklagemyndigheden kan løfte bevisbyrden for indbrud, går den efter at få de tre dømt for hæleri.

Annonce

Koster fundet på Harndrup-egnen

Under grundlovsforhøret kom det frem, at den 23-årige og 27-årige blev anholdt i går klokken 9.30. Tyvekosterne blev fundet på en adresse i Harndrup-området.

Efter sigtelsen var læst op, besluttede retten at lukke dørene for offentligheden på opfordring fra anklageren. Det skete af hensyn til efterforskningen.

- Sagen er stadig på et indledende stadie, og der er grund til antage, at der er medgerningsmænd på fri fod, sagde anklageren forinden.

Den 23-årige kvinde har kæret rettens beslutning om varetægtsfængsling til landsretten.

Politiet oplyser, at tyvekosterne er leveret tilbage til de rette ejere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce