Annonce
Middelfart

Tre typiske fordomme om Middelfart

Både prisen og lokalmiljøet spiller en rolle i de fordomme om Middelfart, Anne Marie Klausen typisk møder i sit arbejde som bosætningskonsulent. Arkivfoto: Michael Bager
Hvilke fordomme har tilflyttere om Middelfart? Det har vi spurgt bosætningskonsulent Anne Marie Klausen om, der ugentligt taler med både mulige og kommende tilflyttere om stort og småt i forbindelse med rykket til kommunen.

Nordvestfyn: Når bosætningskonsulent i Middelfart Kommune Anne Marie Klausen snakker med mulige og kommende tilflyttere, handler det både om muligheder og bekymringer. For det er ikke bare sådan at rykke teltpælene op og flytte fra én kommune til en anden, som man måske slet ikke kender, og som man måske endda har en fordom eller to om.

For er Middelfart ikke bare provinsen?

Anne Marie Klausen fortæller her om de tre typiske fordomme, hun møder om Middelfart.

1 Verden står stille i provinsen

- En af fordommene er, at når man flytter til provinsen, står verden så stille? Så de seneste år er vi blevet meget opmærksomme på at fortælle om alt det, der sker i vores område. Det kan man også mærke, når man går ned igennem byen, ikke lige når der er corona men ellers, at det summer af liv og små specialbutikker. Det er noget af det, folk har en fordom om, og hvor jeg netop hører, når de flytter hertil, at hold da op, der er jo liv, puls og masser af aktivitet her.

2 Det er for dyrt at bo i Middelfart

- En anden fordom er, at det er for dyrt at flytte til Middelfart. Det kommer jo an på med hvilke øjne, man ser det. Hvis du kigger efter lejebolig, så ja. Det er dyrere at finde lejebolig i Middelfart, fordi udbuddet ikke er så stort. Hvis du kigger efter huse, så hvis du spørger en morsingbo, vil de sige, at huspriserne er helt vilde her. Men hvis du spørger folk fra storbyområderne, vil de sige, at det simpelthen er fantastisk, hvad vi kan købe her.

3 Det er et lukket miljø

- Så er der en fordom om, hvorvidt det er for lukket et miljø, og om det er svært at komme her som ny. Det er, som det altid har været, at ting ikke kommer af sig selv. Hvis man flytter hertil og regner med bare at blive en del af noget, så skal man være mega heldig. Man er nødt til selv at gå ud at opsøge. Og så oplever jeg, at rigtig mange især Odense og København siger, at ej, hvor er det fantastisk her, for folk smiler og hilser på hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce