Annonce
Fredericia

Trefor beroliger efter fortovsløft: Jorden tager alt det farlige

Selvom fortovet løftede sig, var der ikke fare for, at strømmen kunne ramme eventuelle personer. Foto: Henrik Juel Skovrider
Selvom fejlen førte til, at fortovet løftede sig, var der ikke fare på færde, fortæller el-forsyningschef hos Trefor, Per Sørensen. - Den jord, der ligger henover, tager alt det farlige ved den energiudløsning, der er.
Annonce

Fredericia: Det var en fejl i en såkaldt muffe, der førte til, at en del af fortovet i Danmarksgade søndag aften løftede sig, og at der samtidig lød et brag. Det oplyser Per Sørensen, der er el-forsyningschef hos Trefor.

- Vi forbinder vores transformerstationer med kabler, og engang imellem fejler de her kabler. Det kan enten være, fordi der er nogle, der har gravet i dem, eller fordi de her kabler har en vis alder.

- Det kabelanlæg, der er tale om her, er af lidt ældre karakter. Vi ser indimellem, at når der sker en fejl i sådan en muffe, kan det godt udvikle sig til, at fortovet løfter sig lidt. Derfor kan der godt lyde en lille eksplosion, når det sker. Det er sådan set bare et udtryk for, at der er store energimængder i det, men ikke noget der er værre end det, siger Per Sørensen.

Annonce

Kunderne påvirkes ikke mere

Per Sørensen fortæller, at denne type fejl sker omkring en gang om ugen. Det er dog kun en gang hvert eller hvert andet år, en sådan fejl er skyld i, at fortov løfter sig, som det var tilfældet søndag.

- Hvad ville der ske, hvis der kommer en gående oven på fliserne, mens det sker?

- Som man kan se fliserne, så har de jo løftet sig, men der ville ikke ske mere. Den jord, der ligger henover tager alt det farlige ved den energiudløsning, der er.

Har I ordnet problemet permanent, eller er der noget, I skal følge op på?

- Når der sker sådan noget som det her, isolerer vi fejlen og lægger om i nettet, så kunderne hurtigst muligt får strøm igen. Den her fejl skal udbedres, og det vil sige, at der skal graves ned til den og lægges nye muffer i. Hvis vi uden videre kan lægge om i nettet, så bruger vi typisk to-tre dage på at få den her skade udbedret, siger Per Sørensen.

Han fortæller desuden, at kunderne ikke vil blive berørt af de forestående udbedringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Aktivister lænkede sig fast til maskiner ved Baltic Pipe-byggeplads: Politiet sigter dem for ulovlig indtrængen

Fredericia

Aktivister føres væk fra Gl. Ålbo - politi leder angiveligt efter flere

Annonce