Annonce
112

Skovejer mistede greb om bål - TrekantBrand gik på jagt efter brand

Vandvognen holdt i venteposition for enden af den asfalterede del af Skullebjergvej. Herfra går det på smalle skovveje ind mellem marker og skov. Anmelderen måtte sendes frem til tankvognen for at guide den til brandstedet inde midt i skoven. Foto: Nana Hanghøj

Østerby: TrekantBrand i Fredericia blev ved 17-tiden tirsdag alarmeret til naturbrand i området omkring Skullebjergvej i Østerby. Det var en skovejer, som havde lavet et bål af skovhugst inde midt i skovområdet, men så sig nødsaget til at slå alarm, for at få hjælp til at styre ilden.

Skovejeren havde haft ilden under kontrol, men pludselig bredte det sig, og han frygtede, at ilden ville brede sig til skovbæltet.

- Han havde en greb til at styre ilden med, men det var nok lige optimistisk nok. Han havde ikke udstyr til at lave et brandbælte eller andet, og så er det risikabelt, siger indsatsleder Johnny Rasmussen, som overlod til politiet, som kom til stedet at vurdere, hvorvidt der er tale om en episode, der kan udløse en bøde.

Uvejsomt område

Området mellem Skullebjergvej og skoven er svært tilgængeligt, og er et virvar af småveje. Johnny Rasmussen fandt med møje frem til stedet, men valgte at sende anmelderen afsted mod Skullebjergvej for at kunne guide tankvognen til stedet.

- Det var midt inde i skoven, og det var nærmest umuligt at finde frem til stedet, siger Johnny Rasmussen.

Der var alarmeret både autosprøjte, sprøjte og tankvogn ud til branden.

- Men jeg sendte sprøjterne hjem, og fik bare tankvognen frem. Den tømte vi ud over brandstedet, og så har anmelderen fået besked på at blive på stedet og holde øje med, at der ikke skete mere, siger Johnny Rasmussen.

(Opdateret kl. 18.50)

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce