Annonce
Fredericia

Trekantområdets borgmestre er enige: Bedre infrastruktur skal give vækst

Trekantområdets fire borgmestre fra Fredericia, Middelfart, Vejle og Kolding var ved et erhvervstræf mandag eftermiddag enige i, at bedre infrastruktur og kvalificeret arbejdskraft er løsningen på mere vækst i området. Foto: Nils Rosenvold

De fire borgmestre fra Trekantområdet var enige i, at bedre infrastruktur skal være med til at sikre vækst i området.

Trekantområdet: Ved Dansk Industris erhvervstræf hos My Garage i Vejle mandag eftermiddag kom de fire borgmestre fra Kolding, Fredericia, Middelfart og Vejle med hver deres bud på, hvad der skal til for at bevare og sikre en fortsat vækst i Trekantområdet.

De fire borgmestre var dog meget enige om, hvor der skal sættes ind for at forhindre et stop i vækst.

Trekantområdet er et centralt knudepunkt for vækst, men også for trafik og derfor skal der fokus på områdets infrastruktur. Desuden mente borgmestrene, at de to broer ved Lillebælt i fremtiden kan udvikle sig til flaskehalse for trafikken.

- Vi samarbejder godt kommunerne imellem, og vi er enige om, at her er et stort fokusområdet, når vi taler vækst. Vi har selvfølgelig hver især en lokal interesse, men vi taler med én stemme, når vi snakker infrastruktur, siger Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V).

Som en løsning på det trafikale knudepunkt foreslår borgmestrene en udvidelse af E45 mellem Kolding og Fredericia og mellem Vejle og Skanderborg.

Annonce

Flere tekniske uddannede

Udover bedre infrastruktur blev der også lagt vægt på, at Trekantområdets virksomheder har brug for medarbejdere med de rette kompetencer.

Derfor skal der ifølge borgmestrene fokus på, at flere unge skal søge imod en teknisk gymnasial uddannelse.

Det er især mangel på faglærte som snedkere, elektrikere og ingeniører, som områdets virksomheder vil mangle i fremtiden. For at løse problemet vil områdets virksomheder øge fokus på at skaffe lærepladser til de mange lærlinge.

- Vi skal sætte ind allerede i folkeskolen og sørge for, at de unge ved, hvilke tilbud de har at vælge imellem, og så skal vi have mere håndværk og produktion ind i folkeskolen, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB sendt FC Fredericia ud af oprykningskampen

Fredericia

Butikker kan ikke forsikre sig mod tyveri: Tabet skal dækkes af de lovlydige kunder eller ejeren selv

Annonce