Annonce
Fredericia

Trelde Næs kan få plads i national naturkanon: Har brug for din oplevelse

Der skal stemmes om, hvilke naturområder der skal indgå i den danske naturkanon.

noget særlig

Trelde: 15 naturskønne steder i Danmark skal indgå i den Danmarks Naturkanon. Blandt de 30 nominerede er Trelde-skovene, som er udvalgt blandt over 1600 forslag fra hele Danmark.

Alle forslag er blevet vurderet af en jury, som har udvalgt de 30 nominerede natursteder. Af de 30 skal vælges 15, som vil indgå i Danmarks Naturkanon, der vil foreligge i sin endelige form i løbet af efteråret 2018.

Man kan indsende en begrundelse for, hvorfor man mener, at et naturområde fortjener at være blandt de 15 udvalgte. Samtidig deltager man i konkurrence om en ballontur hen over sit foretrukne område.

Læs mere om konkurrencen på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside naturkanon.dk.

Kriterierne der lægges vægt på for at komme med i Danmarks Naturkanon er:

1. Noget særligt

landskabelig værdi

Den enkelte lokalitet skal have en smuk natur og noget særligt, der er værd at besøge. Trelde Næs placering mellem Lillebælt og Vejle Fjord gør området specielt.

2. Landskabelig værdi

kan besøges

Lokaliteten skal have en væsentlig biologisk, geologisk eller landskabelig værdi.

Her har Trelde-skovene en af landets højeste biodiversiteter, og skrænterne er en helt unik geologisk lokalitet af national betydning. Den særlige Lillebæltsler giver gode gro betingelser for en række sjældne og fredede orkideer.

3. Kan besøges

noget specielt

Der skal være offentlig adgang til hele lokaliteten eller til væsentlige steder inden for den, og på Trelde Næs har publikum fri adgang. De privatejede dele af Trelde-skovene er også åbne for offentligheden. Der må færdes på de etablerede stier.

4. Noget specielt

Der skal være mindst én specifik geografisk lokalitet som nemt kan formidles og være en naturlig indgang for dem, der vil besøge naturområdet. Næsset udgør i sig selv en unik lokalitet med både oldtidsskov og skrænter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvælstof endte i Erritsø Bæk efter brand: Omfanget er endnu ukendt

Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce