Annonce
Fredericia

Trelde Næs kan få plads i national naturkanon: Har brug for din oplevelse

Der skal stemmes om, hvilke naturområder der skal indgå i den danske naturkanon.

noget særlig

Trelde: 15 naturskønne steder i Danmark skal indgå i den Danmarks Naturkanon. Blandt de 30 nominerede er Trelde-skovene, som er udvalgt blandt over 1600 forslag fra hele Danmark.

Alle forslag er blevet vurderet af en jury, som har udvalgt de 30 nominerede natursteder. Af de 30 skal vælges 15, som vil indgå i Danmarks Naturkanon, der vil foreligge i sin endelige form i løbet af efteråret 2018.

Man kan indsende en begrundelse for, hvorfor man mener, at et naturområde fortjener at være blandt de 15 udvalgte. Samtidig deltager man i konkurrence om en ballontur hen over sit foretrukne område.

Læs mere om konkurrencen på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside naturkanon.dk.

Kriterierne der lægges vægt på for at komme med i Danmarks Naturkanon er:

1. Noget særligt

landskabelig værdi

Den enkelte lokalitet skal have en smuk natur og noget særligt, der er værd at besøge. Trelde Næs placering mellem Lillebælt og Vejle Fjord gør området specielt.

2. Landskabelig værdi

kan besøges

Lokaliteten skal have en væsentlig biologisk, geologisk eller landskabelig værdi.

Her har Trelde-skovene en af landets højeste biodiversiteter, og skrænterne er en helt unik geologisk lokalitet af national betydning. Den særlige Lillebæltsler giver gode gro betingelser for en række sjældne og fredede orkideer.

3. Kan besøges

noget specielt

Der skal være offentlig adgang til hele lokaliteten eller til væsentlige steder inden for den, og på Trelde Næs har publikum fri adgang. De privatejede dele af Trelde-skovene er også åbne for offentligheden. Der må færdes på de etablerede stier.

4. Noget specielt

Der skal være mindst én specifik geografisk lokalitet som nemt kan formidles og være en naturlig indgang for dem, der vil besøge naturområdet. Næsset udgør i sig selv en unik lokalitet med både oldtidsskov og skrænter.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce