Annonce
Fredericia

Trelde Næs kan få plads i national naturkanon: Har brug for din oplevelse

Der skal stemmes om, hvilke naturområder der skal indgå i den danske naturkanon.

noget særlig

Trelde: 15 naturskønne steder i Danmark skal indgå i den Danmarks Naturkanon. Blandt de 30 nominerede er Trelde-skovene, som er udvalgt blandt over 1600 forslag fra hele Danmark.

Alle forslag er blevet vurderet af en jury, som har udvalgt de 30 nominerede natursteder. Af de 30 skal vælges 15, som vil indgå i Danmarks Naturkanon, der vil foreligge i sin endelige form i løbet af efteråret 2018.

Man kan indsende en begrundelse for, hvorfor man mener, at et naturområde fortjener at være blandt de 15 udvalgte. Samtidig deltager man i konkurrence om en ballontur hen over sit foretrukne område.

Læs mere om konkurrencen på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside naturkanon.dk.

Kriterierne der lægges vægt på for at komme med i Danmarks Naturkanon er:

1. Noget særligt

landskabelig værdi

Den enkelte lokalitet skal have en smuk natur og noget særligt, der er værd at besøge. Trelde Næs placering mellem Lillebælt og Vejle Fjord gør området specielt.

2. Landskabelig værdi

kan besøges

Lokaliteten skal have en væsentlig biologisk, geologisk eller landskabelig værdi.

Her har Trelde-skovene en af landets højeste biodiversiteter, og skrænterne er en helt unik geologisk lokalitet af national betydning. Den særlige Lillebæltsler giver gode gro betingelser for en række sjældne og fredede orkideer.

3. Kan besøges

noget specielt

Der skal være offentlig adgang til hele lokaliteten eller til væsentlige steder inden for den, og på Trelde Næs har publikum fri adgang. De privatejede dele af Trelde-skovene er også åbne for offentligheden. Der må færdes på de etablerede stier.

4. Noget specielt

Der skal være mindst én specifik geografisk lokalitet som nemt kan formidles og være en naturlig indgang for dem, der vil besøge naturområdet. Næsset udgør i sig selv en unik lokalitet med både oldtidsskov og skrænter.

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Annonce