Annonce
Fredericia

Triatlon-arrangører: Vi skal skaffe flere deltagere og undgå E-coli

City Triathlon i Fredericia måtte i september afvikles uden svømning. Nu er stævnet blevet evalueret af arrangørerne, Dansk Triathlon Forbund og Fredericia Kommune. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Mysteriet om E-coli i Gl. Havn i ugen op til City Triathlon er ikke løst.

Fredericia: - Vi skal finde ud af, hvordan vi får flere deltagere. Triatlonforbundet siger, vi har nogle af landets bedste faciliteter.

Sådan siger Carsten Andersen fra Fredericia Triathlon Team, som stod bag City Triathlon 7. og 8. september, der blandt andet havde en række danmarksmesterskaber på programmet.

Efterfølgende har Fredericia Triathlon Team, Dansk Triatlon Forbund og Fredericia Kommune evalueret stævnet, og her var der især to samtaleemner; for få deltagere i stævnet og E-coli i Gl. Havn. Ifølge Carsten Andersen fyldte de manglende deltagere mest på mødet.

- Vi var nogenlunde samme antal deltagere i år som sidste år, som også var lavt. Vi skal arbejde på at få flere med - det kan eksempelvis være ansatte fra virksomheder. Desuden skal vi prøve at få byens borgere med. Vi mangler at få erhvervslivet med. Hvis vi fremadrettet vil have store triatlonstævner, så skal byen ville det. Triatleterne skal føle sig velkomne. Så vi vil prøve at se, hvad vi kan gøre for at få erhvervsliv og butikker med, forklarer Carsten Andersen.

Der var omkring 350 deltagere til City Triathlon, men ifølge arrangørerne kan der sagtens være plads til 1000. Det er bredde-udøverne, som mangler. Eliten kommer til mesterskaberne, oplyser han.

Derfor vil Fredericia Triathlon Team forsøge at skaffe penge til at ansætte en, der kan promovere sporten og skaffe flere deltagere.

Annonce

Vi skal finde ud af, hvordan vi får flere deltagere. Triatlonforbundet siger, vi har nogle af landets bedste faciliteter.

Carsten Andersen

E-coli i havnen

Prøver med E-coli-bakterier gav også Fredericia Triathlon Team problemer. I ugen op til stævnet viste en prøve E-coli i vandet i Gl. Havn, og en prøve taget dagen før stævnet viste, at der stadig var mange bakterier i vandet. Derfor besluttede Fredericia Triathlon Team at aflyse al svømning til stævnet og i stedet erstatte disciplinen med en ekstra løbetur. Netop det faktum, at E-coli kan opstå i vandet ganske pludseligt, var også en del af evalueringen. Fredericia Spildevand tog efterfølgende prøver i vandet flere steder i havnen for at finde årsagen, men fandt den aldrig, og prøverne taget i ugen efter stævnet var fine.

- Der er ingen tvivl om, at hvis vi skal have mulighed for at tiltrække større events om nogle år, så skal vi have styr på sådan noget. Ingen kan holde for, hvis årsagen til bakterier er skybrud dagen før stævnet, men det var jo ikke tilfældet her, siger Carsten Andersen.

Han undrer sig over, der ikke løbende bliver taget prøver for at teste vandkvaliteten.

- Hvis man vil have, Gl. Havn skal være rekreativt område til paddleboard og kajak, burde man jo være nødt til at tage prøver, mener han.

Skal finde dato til næste år

- Var det en mulighed at lade svømme-delen foregå på Østerstrand?

- Det kunne det sagtens være. Der ville vi aldrig opleve det problem med vandkvaliteten. Men man kan i stedet opleve, det er for koldt på grund af gennemstrømningen. Jeg vil kæmpe meget for Gl. Havn. Det er mere publikumsvenligt, siger Carsten Andersen.

Næste skridt for Fredericia Triathlon Team er at fastsætte en dato for næste års City Triathlon. Stævnet plejer at foregå anden weekend i september, men her ligger verdensmesterskaberne næste år.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce