Annonce
Middelfart

Trine og Mette ville sælge blomster - så kom der et renseri oven i: - Vi tænkte, det her kommer vi aldrig til at fatte en hat af

For Trine Bramsen (tv.) og Mette Bramsen lå det ligesom i kortene, at de skulle åbne en butik sammen. Det endte med at blive en kombination af renseri og blomsterforretning, som de i dag er meget glade for. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Det er et halvt år siden, søstrene Trine og Mette Bramsen slog dørene op til en lidt usædvanlig butikshybrid i Ejby, og indtil videre kører både blomsterafdeling og renseri derudaf.

Ejby: I slutningen af 2019 satte ægteparret Knud og Else Rasmussen Rekord Rens til salg til lidt under en million kroner. De havde drevet stedet, der til sidst stod som lidt af en tidslomme midt i Nørregade, i 43 år.

Håbet var at finde de helt rigtige købere. Og de dukkede senere op i form af søskendeparret Trine og Mette Bramsen fra Gelsted, som genåbnede lokalerne i december sidste år som kombineret blomsterbutik og renseri. Naturligvis efter en kyndig oplæring af Else.

- De er så dygtige og søde (Else og Knud Rasmussen, red.), og de har taget rigtig godt imod os. De har jo også en stolthed over det, de har bygget op, og de nød at lære fra sig. De var glade for, vi ville overtage det, i stedet for at det bare skulle lukkes ned, siger Mette Bramsen og fortæller, at den nye butik har fået en yderst fin start det første halve år.

Annonce

- Der er også mange, der er kommet med gaver, og vi får at vide, at de er glade for, at vi har villet fortsætte, og at vi er nogle seje, unge piger, siger Mette Bramsen.

Drømmen om at åbne en blomsterforretning har været en fælles af slagsen for 21-årige Mette og 22-årige Trine Bramsen gennem mange år.

- Da vi var helt små, snakkede vi om Bramsen Blomster, og at det ville lyde godt, fortæller de.

Både hus og butik

Men at der skulle ende med at komme et renseri oven i puljen, havde de ikke lige regnet med. I hvert fald ikke før de så lokalerne med tilhørende hus, som faldt i god jord hos Mette Bramsen, der både var på jagt efter bolig og butikplads.

- Det var bare så oplagt, fortæller Trine Bramsen, der dog lige skulle se renseridelen af forretningen an sammen med søsteren.

- Vi tænkte, at det her kommer vi aldrig til at fatte en hat af, men det gjorde vi jo.

Og kunderne, ja, de er også blevet ved med at komme. Især ved runde fødselsdage, mærkedage og højtiderne, hvor der skal en lidt finere dug på bordet.

- Det er kommet bag på mig, hvor mange der reelt bruger et renseri, og det er alle aldre, siger Mette Bramsen.

Sidsel Kofoed, formand for lokaludvalget i Ejby, kom forbi mandag med et diplom til Bramsen-søstrene. Foto: Sofie Ejlskov Hugger

Med åbent fra 8 til 17 i hverdagene og lørdagsåbent oven i er det mange timer, de to søstre bruger sammen bag disken og ved vaskemaskinerne. Men det er ikke noget, der endnu har tæret på forholdet, som også tidligere har været på prøve, da Mette og Trine Bramsen arbejdede sammen i Dagli'Brugsen i Brenderup - i øvrigt sammen med deres mor Birte.

- Vi er søskende af blod, men vi er venner af valg. Vi ryger hurtigt i totterne på hinanden, og vi bliver også hurtigt gode venner igen, siger Mette Bramsen.

Annonce

Vandt pris

Og de mange arbejdstimer er heller ikke begyndt at blive trættende.

- Det er fint, når det er noget, man gerne vil. Det er ikke det samme som et almindeligt arbejde. Det er sjovere, når det er vores eget, siger Trine Bramsen, der bor i Odense.

Mandag, hvor redaktionen var på besøg i Ejby og slog sig ned på den lille plads foran forretningen for at lave avis, fik de to søstre også et par mere uventede gæster.

Lokaludvalget med Sidsel Kofoed i spidsen havde nemlig fundet vinderen af prisen Ejby Forskønnelse, og den gik til Trine og Mette Bramsen for at passe og holde liv i pladsen med krukker og borde-bænke-sæt og at arrangere en begivenhed med blomstersalg på mors dag.

- Vi havde bare ringet til kommunen og spurgt, om vi måtte få lov til at pynte op derude, fortæller Mette Bramsen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Karsten istandsatte tidligere kirke med hjælp fra kendt arkitekt - nu skal den sælges

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Er dette løsningen? Kaos-kryds skal måske udstyres med hjemmelavede skilte

Fredericia For abonnenter

Enhedslisten og Dansk Folkeparti vil hjælpe de ansatte: - Familieafdelingen skriger på flere flere folk

Alarm 112

Pjedsted indhyllet i røg under halmbrand: Ejer bliver nu sigtet

Fredericia

Efter kritik af udledning af grundvand fra Kanalbyen: Miljørapport viser ingen overskridelser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Middelfart

Brugsforening rykker over bæltet og overtager Skærbæk

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Genåbning af Nørreport trækker ud: Men nu lysner det for bilisterne

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Fredericia

Efter to års pause: Studenter var tilbage på  Landsoldatpladsen

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Fredericia

Lille parti med stort valgprogram: Men personsager vil også fylde i efteråret

Annonce