Annonce
112

Trods 100.000 liter vand: Lade blev flammernes bytte

Arkivfoto: Michael Bager
1500 halmballer gik op i røg ved gårdbrand mellem Ødsted og Øster Starup
Annonce

Egtved: 100.000 liter vand og fem timers indsats var ikke nok til at redde en lade fra at brænde ned til grunden fredag aften.

Klokken 20 indløb alarmen hos Trekant Brand, og da brandfolkene med indsatsleder Jan Lehmann i spidsen nåede frem til gården på Hesselballevej mellem Ødsted og Øster Starup, var den 120 kvadratmeter store lade allerede overtændt:

- Vi fik fat i en vognmand, der kunne hjælpe med at krabbe halm ud i små bunker, som vi så kunne slukke. Men selve laden kunne vi ikke redde, fortæller Jan Lehmann.

De otte brandfolk på stedet fik hjælp af to tankvogne - en fra Egtved og en fra Billund, og efterfølgende regnede indsatslederen ud, at der var brugt i omegnen af 100.000 liter vand til slukningen.

Annonce

Brandårsag ukendt

Det lykkedes at forhindre den voldsomme brand i at springe over til to nærliggende bygninger:

- De var vel tre-fire meter væk, men branden bredte sig ikke. Det var kun selve laden, det gik ud over, fortæller Jan Lehmann.

Hvad brandårsagen var, tør indsatslederen ikke gætte på. Han konstaterer blot, at der hverken var strøm eller maskiner i laden.

Ifølge vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jesper Brian Jensen, har politiet endnu ikke haft mulighed for at undersøge brandstedet:

- Det tager tid, før sådan en halmbrand er helt slukket. Først når det er sket, kan vores teknikere komme til, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce