Annonce
Fredericia

Trods kø åbnes der ikke yderligere op for testcenter i Fredericia: Men plaster på såret er på vej

Øget pres på testcenteret i Messe C har skabt lange køer. Der kigges dog hele tiden på, om der skal sættes flere podere ind, og fra i dag 12. november skal man igen bestille tid til en pcr-test. Foto: Peter Friis Autzen
Der er pres på testcentret i Messe C, men ikke planer om at åbne et større område op. Til gengæld vender tidsbestilling til pcr-test nu tilbage, så køen forhåbentlig kan blive mindsket.

Fredericia: Coronasmitten har over den seneste tid været på fremmarch i samfundet. Og også i Fredericia har man oplevet en stigning i antallet af smittede. Dog er antal smittede faldet i forhold til dagen før.

Den større smitte i kommunen har lagt øget pres på testcentrene.

I Fredericia kan man lige nu blive testet to faste steder. Vil man pcr-testes i halsen, skal man en tur forbi Messe C, og i Det Grønne Rum i Danmarksgade kan man få en kviktest. Begge teststeder er der opstået lange køer.

Annonce

Mandag skrev Fredericia Dagblad, at antallet af testvillige borgere var kommet bag på Carelink, som står for kviktest i Region Syddanmark.

Det ser dog ud til, at fredericianerne skal se langt efter flere steder, de kan blive testet. Det fremgår af en mail, som Rolf Bjørling Salomonsen, beredskabskoordinator i Region Syddanmark, har sendt til Fredericia Dagblad:

- Carelink åbner for hurtigtest i alle kommuner, og er allerede åbnet i Fredericia, så fredericiaborgerne nu kan blive testet to steder. Vi har p.t. ikke planer om at åbne flere faste testcentre, idet behovet for test fortsat er mindre, end den var sidste forår da vi havde travlest.

Tidsbestilling kommer tilbage

Uden planer om flere teststeder, er det oplagt at kigge mod andre tiltag, der kunne mindske ventetiden for de testvillige fredericianere.

Tidligere har det bl.a. været muligt at bestille tid til coronatest. På den måde undgik man, at folk stimlede sammen. Fra i dag 12. november bliver det igen muligt at bestille tid til en coronatest i Fredericia.

- Der er flere, der gerne vil testes nu, og det har flere steder givet længere ventetid. Hvis vi skal undgå lange køer og sikre et godt flow, så er vi nødt til at have tidsbestilling. Med tidsbestilling kan vi sikre, at teststederne ikke sander til på nogle af dagens mest travle tidspunkter. Vi har allerede lagt en masse testtider ud i bookingsystemet, og der kommer flere endnu, siger koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Antal podere overvejes hele tiden

Hos Ambulance Syd, som står for podepersonalet i Messe C, fortæller driftschef, Allan Mose, at der hver dag vurderes, hvor mange podere der skal bemande de forskellige teststeder.

Ambulance Syd har både mobile testenheder og seks mindre faste testcentre i hele Region Syddanmark. Det betyder, at deres podere er ansat i en samlet personalepulje og ikke kun i f.eks. testcentret i Messe C.

Det ser dog ud til, at fredericianerne skal se langt efter flere steder, de kan blive testet

- Vi beslutter, hvor mange der skal være på arbejde de forskellige steder ud fra to ting. Helt grundlæggende gør vi det ud fra den testkapacitet, der er til rådighed fra seruminstituttet. Og så fordeler vi det ud over hele regionen til de forskellige teststeder. Og så kan der være nogle områder, hvor de har behov for flere test, hvis f.eks. smitten stiger voldsomt. Det vil typisk være de hér mobile enheder. Så vi kører forholdsvis med den samme bemanding på de faste teststeder og kan så supplere op, fortæller Allan Mose.

Lige nu er det to podere i Messe C.

- Men med det øgede pres på testkapaciteten over de seneste 14 dage forsøger vi at sætte flere og flere folk ind forskellige steder. Vi overvejer hele tiden, hvor det giver mening at øge indsatsen, siger driftschefen.

Hvad så med lidt ly?

En læser har foreslået, at man udvider testområdet eller måske sætter et telt op til testkøen ved Messe C. På den måde undgår folk i det mindste at stå i kø i det ofte kolde, våde og ruskende vejr, der er på denne tid af året.

Men desværre er der ikke udsigt til et udvidet testområde, oplyser beredskabskoordinator i Region Syddanmark, Rolf Bjørling Salomonsen:

- Der er ikke planer om at åbne yderligere op i Messe C.

Muligheden for et overdækket kø-område kan dog muligvis komme på tegnebrættet:

- Der er lige nu ikke planer om at overdække anmarchområdet ved Messe C, men vi vurderer løbende om det kan blive nødvendigt.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Sannes sang var - desværre - så svag, slidt, sølle, at det gjorde ondt at opleve

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Endelig en vigtig ændring på stor travl parkeringsplads

Fredericia For abonnenter

Motorvejsstøjen eksploderer: - Jeg ville hellere have en vindmølle i min baghave

Alarm 112

22-årig kaldte politiet for 'fucking svin': Det skulle han aldrig have gjort

Fredericia

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Avisen Danmark ved Ukraines grænse til Moldova: Her splitter spørgsmålet om Rusland

Fredericia

Fredericia lider stort tab af turister: Nu skal Businessman Brown og Familien Fjeld vindes tilbage

Fredericia For abonnenter

Far krævede millionerstatning efter overfald, men fik 2900 kroner: Datters sidste håb om retfærdighed forsvandt

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Erhverv

Klagenævn underkender Fredericia Kommune trods klager fra naboer: Landmand skal ikke undersøge gyllelugt

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Udlændinge forsøgte at begå indbrud: Blev stoppet af hundepatrulje

Navne For abonnenter

Løbe- og madglad byrådspolitikers bedste råd: Vær modig og nysgerrig

Kultur

Hans blev kaldt for nazi-unge: - Det gør ondt på en lille dreng

Annonce