Annonce
Kolding

Trods mangler: Kolding Stadion er klar til 1. division

En dispensation betyder, at lægterne på Kolding Stadion igen vil kunne fyldes med forventningsfulde tilskuere. Arkivfoto: Søren Gylling
Dispensationen gælder foreløbigt kun for første sæson, og hvis Kolding IF ender med at overleve i 1. division, kan det blive nødvendigt at investere i blandt andet varme i banen.

Kolding: Selvom Kolding Stadion ikke lever op til alle de krav, der bliver stillet til det, vil der blive spillet 1. divisionsfodbold på stadion i næste sæson.

Kurt Smidt, fritids- og idrætschef i Kolding Kommune, fortæller nemlig, at der er kommet en dispensation i hus, der betyder, at Kolding Stadion fortsat vil lægge græs til Kolding IF's hjemmekampe, efter holdet er rykket op i 1. division.

- Vi har fået en dispensation fra DBU i forhold til de ting, som vi ikke kan opfylde. Det handler om lys og varme i banen. Dispensationen gælder hele den første sæson. Resten af kravene kan vi godt håndtere, siger Kurt Smidt.

DBU og Divisionsforeningen stiller i øvrigt nogle helt specifikke krav til sikkerhed. Disse krav er der også kommet styr på.

- De har været på inspektion dernede, og de krav kan lever vi også op til, siger Kurt Smidt.

I første omgang gælder dispensationen kun for en enkelt sæson. Det er endnu uvist, om dispensationen kan forlænges, hvis Kolding IF ender med at overleve i 1. division.

- Vi ved ikke, om den kan forlænges. Den er givet for et år frem i tiden, og så må vi se. Det lyder ikke som om, den kan forlænges, men vi skal have en snak med Divisionsforeningen og DBU. Så må vi se, hvor det går henad, siger fritids- og idrætschefen.

Annonce

Udvalgte krav til stadion

  • Det er blandt andet følgende krav, der stilles til stadion i 1. division:
  • Tilskuerkapacitet: 4000
  • Siddepladser: 300
  • Lysanlæg: Skal kunne lyse med minimum 1.000 lux lodret mod hovedkameraet eller 1.200 vandret
  • Én resultattavle med ur og stilling
  • Banestørrelse: 105 x 68 m
  • Der skal være en sikkerhedschef på stadion
  • Divisionsforeningen skriver, at stadionkravene er fastsat af Divisionsforeningens bestyrelse som en del af klublicenssystemet og gælder for kampe i hhv. Superligaen, 1. division og 2. division. For kampe i Pokalturneringen gælder, at hjemmeholdets stadion skal leve op til de krav, som hjemmeholdet er underlagt i den almindelige turnering i Herre-DM. Ved eventuelle såkaldte højrisiko-kampe træffes aftale mellem arrangør (hjemmeholdet) og administrator (Divisionsforeningen).

Pengene skal bruges bedst

Kurt Smidt kalder Kolding Stadion for "en rutineret dame" og erkender, at stadion godt kunne bruge en kærlig hånd. Men i første omgang er det Divisionsforeningens stadionkrav, der har været oppe at vende. På et tidspunkt vil en forskønnelse dog blive aktuel, og Claus Holm-Søberg har tidligere sagt til JydskeVestkysten, at stadion trænger til at blive shinet op.

Det udtalte han, da Kolding IF var nær oprykning for to år siden.

- Det er et gammelt og nostalgisk stadion, som er blevet brugt i mange år. I forhold til den del skal vi dog kigge på, hvordan vi bruger pengene bedst. Eventuelle udgifter til lys og varme i banen må komme foran. Men det er klart, at det er noget, der skal kigges på på et tidspunkt. Der er flere områder, hvor vi skal kigge ind i, hvordan vi får løst ønskerne til en forskønnelse, siger Kurt Smidt.

Den første 1. divsionskamp på Kolding Stadion bliver spillet den 28. juli, hvor Kolding IF møder Hvidovre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];