Annonce
Fredericia

Trods nej fra folkeoplysningsråd: Fodboldspillere får stor sum til nyt klubhus

På arealet, hvor der tidligere var klubhus og badefaciliteter for EGIF-fodbold, bliver der om et par uger sat nye klubhuse op til både Erritsø Rugby og EGIF. De bliver begge på godt 120 kvadratmeter. Rugby-spillerne havde fået deres klubhus finansieret via den store ombygning af Erritsø Idrætscenter, men fodboldspillerne havde i første omgang kun fået midler til et tordenvejrsskur på 50 kvadratmeter. Med tro på at få penge fra fonde og indtægter fra stævner valgte man at bestille et større hus. De indtægter kom ikke, men nu har kultur- og idrætsudvalget på efterbevilling fundet 371.000 kroner til projektet. Foto: Søren Gylling
Politikerne vil tage 371.000 kroner fra kassen med midler til ekstra lokaletilskud, for at fodboldspillerne i EGIF kan få et nyt klubhus. Klubhuset er allerede bestilt og leveres om et par uger. Folkeoplysningsrådet sagde nej til tilskuddet, fordi man mener, at det er at handle på forventet efterbevilling.

Erritsø: Fonde og overskud fra fodboldstævner skulle have bidraget med godt en halv million kroner til at forvandle et tordenvejrsskur til et klubhus for EGIFs fodboldspillere.

Men det har corona-restriktionerne været med til at spænde ben for.

- Klubben havde budt ind med, at man ville søge fonde og afvikle stævner for at finansiere de ekstra omkostninger. Alle tre fonde har sagt nej, og stævnerne har de ikke kunnet afvikle på grund af corona. Derfor mangler de nu pengene, siger fungerende formand for kultur- og idrætsudvalget Christian Jørgensen (V).

I kroner og øre betyder det, at klubben har søgt om at få et tilskud på 371.000 kroner til at finansiere et klubhus på 124 kvadratmeter, som allerede er bestilt. Det har politikerne sagt ja til og vil finde pengene i puljen til ekstraordinære lokaletilskud.

- Vi mener, at der er tale om en ekstraordinær situation, så vi vælger at imødekomme deres ønske. Viser projektet at blive billigere, så skal overskydende midler tilbage i puljen. Det er en pragmatisk løsning, som vi godt kan se os selv i, siger Christian Jørgensen.

Annonce

Efterbevilling

Dermed går udvalget imod indstillingen fra folkeoplysningsrådet, som behandlede sagen forud for kultur- og idrætsudvalget. Rådet mener, at EGIF har handlet på forventet efterbevilling.

- Vi kan ikke anbefale at støtte det som ekstraordinært lokaletilskud, lyder beskeden fra Fredericia Kommunes folkeoplysningsråd.

- De flyttede jo ind i idrætscentret i Erritsø for nogle år siden og fik klubfaciliteter dér, hæfter formanden, Leif Urhøj, sig ved.


Og de ønsker støtte på efterbevilling. En ting er, at EGIF ønsker et skur på 50 kvadratmeter ude ved banerne at søge ly i for regnvejr. Men pludselig er det blevet et byggeri på 124 kvadratmeter. Vi vil gerne have, man søger støtte, inden man går i gang med sådan et projekt.

Formand for folkeoplysningsrådet Leif Urhøj


Kommunens kultur- og idrætsforvaltning havde indstillet, at folkeoplysningsrådet drøftede sagen og sagde ja til et ekstraordinært lokaletilskud til EGIF på 371.000 kroner. Men det blev et nej.

- Men nu vil EGIF så bygge et klubhus ude ved banerne alligevel, og det er vi i rådet ikke blevet hørt om. Og de ønsker støtte på efterbevilling. En ting er, at EGIF ønsker et skur på 50 kvadratmeter ude ved banerne at søge ly i for regnvejr. Men pludselig er det blevet et byggeri på 124 kvadratmeter. Vi vil gerne have, man søger støtte, inden man går i gang med sådan et projekt, pointerer Leif Urhøj.

Annonce

Bad i centret

Det er Christian Jørgensen i princippet enig i, men han forstår også godt fodboldklubbens ønske.

- Fodboldbanerne er placeret langt væk fra idrætscentret, og det betyder, at der er langt til blandt andet toiletter. De vil også gerne kunne samles indendørs ved baneanlægget, men de skal fortsat benytte omklædning og badefaciliteter i centret, siger Christian Jørgensen.

I 2015 flyttede EGIF Fodbold fra deres gamle klubhus op i Erritsø Idrætscenter. I forbindelse med det blev fodboldklubbens årlige lokaletilskud på 397.000 kr. ændret til et driftstilskud til Erritsø Idrætscenter til driften af de nybyggede lokaler til EGIF Fodbold.

- Meningen var også, at medlemmerne skulle blive en mere integreret del af klublivet i centret. Mister man ikke det nu?

- Det er vi meget opmærksomme på ikke sker, og derfor har vi også aftalt, at medlemmerne fortsat skal benytte faciliteterne i centret. Der bliver blandt ikke baderum i klubhuset, så de vil skulle benytte idrætscentret og få deres gang der, understreger Christian Jørgensen.

Mangler 371.000 kroner

Egenbetaling i forbindelse EGIF "klubhus":

Regning fra Erritsø Idrætscenter: 547.800 kroner.

Nøglesystem svarende til hallens: 35.000 kroner.

Diverse udgifter i forbindelse med "klubhus": 50.000 kroner.

I alt 632.800 kroner.

Finansierings behov inkl. moms: 791.000 kroner.

Fodbold finansiering:

Sølvstøvlen - støtteforening til EGIF fodbold: 365.000 kroner.

EGIF fodbold: 55.000 kroner.

I alt 420.000 kroner.

Dermed en underfinansiering på 371.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia udvider koncerndirektionen: Kommunen er dermed tilbage på en fire-mands direktion

Annonce