Annonce
Kultur

Trods ny million-støtte til Vamdrups kulturhus: Der mangler stadig 5,7 millioner kroner

Det er dette projekt, tegnet af Tegnestuen Mejeret, der bliver arbejdet på i Vamdrup. Grafik: Tegnestuen Mejeriet
Folkene bag Kino er glade for, at byrådet sender to millioner kroner i retning af Vamdrup og kulturhus-projektet. Men de understreger, at regnestykket stadig ikke går op, og de savner et bud på, hvordan det skal lykkes. Kulturudvalgsformand ser dog lys forude.

Vamdrup: To millioner kroner er mange penge. Men hvis man skal opføre et moderne kulturhus i Vamdrup, så er det stadigvæk 5,7 millioner kroner for lidt.

Sådan lyder konklusionen hos Vamdrup Kino-folkene, efter at byrådets partier ved de netop overståede budgetforhandlinger har valgt at støtte planerne om et kulturhus på Kinotorvet med yderligere to millioner kroner.

- Vi er selvfølgelig glade for to millioner, men der er desværre stadig langt op til det beløb, som er nødvendigt for at sætte byggeriet i gang, siger Majbrit Petersen, der er formand for de frivillige i Kinogruppen.

Annonce

Vi kan ikke finde dem

I Vamdrup har frivillige gennem flere år arbejdet for at udvide den lokale biograf, og siden er projektet så vokset, da der opstod politisk opbakning til at undersøge, om man skulle udnytte muligheden for at skabe et egentligt kulturhus på Kinotorvet med kino og bibliotek som de store hjørnesten.

Med de ekstra to millioner anlægskroner, som netop er bevilget, er der i alt 8,1 millioner kroner i kassen til projektet. Af dem bidrager Kolding Kommune med 6,62 millioner, Jens Holms Biblioteksfond bidrager med 600.000 kroner, mens Vamdrup Kino har 900.000 kroner med til bordet.

For at budgettet hænger sammen, mangler der dog stadig 5,7 millioner kroner. De penge kan man eventuelt være heldig at skaffe gennem fonde, men det er forsøgt allerede, lyder det fra Kinogruppen.

- Vi har været ude for at søge fonde til projektet, men det er ikke lykkedes for os. Så hvis vi skal videre, må Kolding Kommune komme ind og anvise, hvordan vi finder resten af pengene. Vi har svært ved at se, hvor de skal komme fra. Vi har forsøgt, siger Bo Hovgaard, der også sidder i Kinogruppens bestyrelse.

Annonce

Et godt projekt

Bestyrelsen i Kino understreger, at man stadig er yderst positiv overfor en samlet løsning, hvor biografen kommer til at indgå i et kulturhus.

- Det er vi indstillet på. Men nu har vi haft et år, hvor vi har undersøgt mulighederne for at skabe et kulturhus, uden at vi rigtig er kommet videre, for vi har stadig ikke de penge, der er brug for. Så vi afventer en melding fra Kolding Kommune, som vi gerne vil mødes med for at høre, hvad der nu skal ske, og hvor resten af pengene skal komme fra, siger Bo Hovgaard.

Annonce

Et skridt på vejen

Kulturudvalgsformand Jesper Elkjær (Samarbejdspartiet) medgiver, at de ekstra to millioner kroner langt fra er nok til at realisere det samlede projekt. Der skal mere til.

- Men to millioner kroner anser jeg alligevel som et skridt på vejen. Allerede til juni sætter vi os sammen for at diskutere kommunens budget for 2022, og jeg kan sagtens forestille mig, at vi kommer til at tale om kulturhuset i Vamdrup i den forbindelse, siger Jesper Elkjær, der er helt med på, at der er brug for et møde med Kinogruppen om den videre vej herfra

- For jeg er stor tilhænger af projektet, og det er min fornemmelse, at det er der også flere andre partier, som er. Vi kunne ikke finde alle pengene ved de forhandlinger, som netop er overstået, men jeg føler mig stadig overbevist om, at vi nok skal få held med at skabe et kulturhus i Vamdrup, siger Jesper Elkjær.

Ekstra budgetaftale

  • Koldings politikere indgik tirsdag i denne uge aftale nummer to om Koldings 2021-budget.
  • Aftalen indeholder 37 nye tiltag på serviceområdet og 14 nye tiltag på anlægsområdet. Her i blandt blev der altså afsat yderligere to millioner kroner til et kommende kulturhus i Vamdrup.
  • Hvis man klikker ind på www.vamdrupkino.dk, kan man se flere visualiseringer af det kommende projekt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Formodet serietyv på spil hos lokale arbejdspladser: Virksomhed fik besøg i frokostpausen

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Annonce