Annonce
Vejle

Trods røde smittetal hos flere nabokommuner: Vejles corona-status ligger fortsat stabil

Frisørerne er igen åbnet - og i den kommende uge er det igen muligt at gå på café og restaurant. Her er det Mette Hedegaard (i baggrunden). Hun er indehaver af Frisør Clauline i Vejle. Billedet blev taget, da salonen åbnede igen for et par uger siden. Foto: Michael Svenningsen
Den seneste uge er 94 vejlensere testet positiv for coronavirus.

Vejle: I flere nabokommuner er de aktuelle smittetal temmelig røde. Alt imens ligger Vejle Kommunes nogenlunde stabile - og sådan har det nu set ud de seneste ugers tid.

Det viser tallene fra Statens Serum Institut, der hver dag offentliggør den seneste udvikling med coronavirus.

I Vejle Kommune ligger den såkaldte incidens lige nu på 81,3. Tallet fortæller, hvor mange ud af 100.000 borgere er testet positiv den seneste uge.

Annonce

Noget værre ser det ud i flere af de kommuner, der grænser op til: Horsens, Ikast-Brande, Fredericia og Hedensted. Værst er det i sidstnævnte, hvor incidensen søndag eftermiddag nåede op på 175,6.

Både Billund, Vejen og Kolding kommuner ligger pænere og under Vejle Kommunes niveau.

94 vejlensere positive

I den tid, tallene lokalt har været stabile, er blandt andre frisørerne igen åbnet for kunder, og i den kommende uge er det igen muligt at tage på for eksempel café og restaurant.

Flere steder skal man vise det såkaldte coronapas for at få adgang. Hvis man ikke er vaccineret, kræver det en negativ test, der maksimalt er 72 timer gammel.

Den seneste uge er 21.866 vejlensere blevet testet for covid-19. Af dem var 94 positive. Det betyder, at Vejle Kommune i skrivende stund har en positivprocent på 0,43.

Hvidovre, Ishøj og Høje-Taastrup er hårdest ramt af smitte. De tre kommuner har en incidens på mellem 254,8 og 237,1.

I den anden ende af skalaen er øerne Fanø, Ærø og Læsø. Ingen er her testet positiv de seneste syv dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce