Annonce
Fredericia

Trygt for cyklister, træls for bilister – nye cykelstier på vej i midtbyen

Der er godt nyt til cyklister i midtbyen. Arkivfoto
Mens parkeringsforholdene på Sjællandsgade forringes, når der i fremtiden etableres nye cykelstier, bliver det til gengæld mere trygt at drøne rundt på jernhesten. By- og planudvalget gav tirsdag grønt lys til de nye forhold for cyklisterne.

Fredericia: I fremtiden bliver det mere trygt for de tohjulede at færdes på en strækning af Sjællandsgade. Det er der hvert fald lagt op til med et ja fra by- og planudvalget til nye, enkeltrettede cykelstier i midtbyen.

- Der er skoler i området, så der er også mange skolebørn, og forholdene skal være i orden for dem. Det er vigtigt for os, at vi kan sende cyklisterne trygt af sted, siger Steen Wrist Ørts (S), formand i by- og planudvalget i Fredericia Byråd.

Annonce

Det er klart, at de, som har været vant til at kunne parkere lige foran deres hus ved kantstenen, de skal lige gå et par ekstra hundrede meter.

Steen Wrist Ørts (S), formand i by- og planudvalget, Fredericia Byråd

Cyklist-tælling

Planen er at etablere cykelstier på den del af Sjællandsgade, der går mellem Vester Voldgade og Norgesgade. I alt er der sat 1,5 millioner kroner af til projektet, men det er kun de 900.000 kroner, der kommer fra kommunekassen. Resten finansieres af Vejdirektoratets Cykelpulje. Men hvornår de tohjulede kan cykle på et område væk fra de kørende biler, vides ikke.

- Men forhåbentlig bliver det hurtigst muligt, lyder det fra udvalgsformanden.

Ifølge Steen Wrist Ørts har kommunen ad flere omgange fået henvendelser fra borgere, der ønskede en cykelsti. I efteråret blev der gennemført en trafiktælling på strækningen, som viste, at den blev brugt dagligt af 283 cyklister.

Det er dog næppe alle borgere, der jubler lige meget over de nye cykelstier.

Usikkert udseende

For bilister, der er vant til at kunne parkere på strækningen, er beskeden lidt kedelig. I alt inddrages cirka 16 parkeringspladser langs ejendommene i takt med, at forholdene for cyklisterne skal forbedres.

- Vi synes, der findes andre parkeringsmuligheder i området, men det er klart, at de, som har været vant til at kunne parkere lige foran deres hus ved kantstenen, de skal lige gå et par ekstra hundrede meter, siger Steen Wrist Ørts.

Han nævner dog i samme åndedrag, at kommunen er i gang med at kigge på en konkret afløser for de parkeringspladser, der inddrages.

Hvordan cykelstiens udseende bliver, arbejdes der for nuværende på. Ifølge udvalgsdagsordenen er det endnu usikkert, om cykelstierne kan blive godt 1,75 meter eller 1,50 meter i stedet. Sidstnævnte løsning vil komme i spil, hvis det viser sig ikke at være muligt at sænke vejen. I så fald vil cykelstierne udformes, så de ligner cykelstierne i Norgesgade.

Det er denne strækning, der i fremtiden bliver etableret cykelstier på. Det betyder samtidig, at omkring 16 parkeringspladser må lade livet i den forbindelse, men kommunen har kig på et alternativ. Screenshot: Google
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender?

Læserbrev: Dansk Folkeparti mener, at muligheden for betalt orlov til byråds- og regionsrådsmedlemmer skal forbydes. Det er en dobbelt standard, som DF spiller ud med. Det er det, fordi at en DF'er, der er medlem af Folketinget og samtidig er byrådsmedlem, modtager 24 månedslønninger på et år. Komisk. Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender? Kompetente formænd for regionsrådene og ansvarsbevidste borgmestre må være de bedste til at stramme tøjlerne, hvis orlov er et problem. Sagen er i virkeligheden den, at DF burde kigge på sig selv. Det er udpræget, at DF's folketingsmedlemmer også er valgt til et byråd - også kaldet et dobbeltmandat. For et folketingsmedlem er arbejdspresset på tinge noget, der let sniger sig op på en arbejdsuge med 60 timers arbejde. De betales godt for ulejligheden og trækker samtidig en række frynsegoder. Men når DF-folketingsmedlemmet også er byrådsmedlem, opstår den komiske situation. Der trækkes med store smil løn fra Folketinget samtidig med, at folketingsmedlemmet trækker løn og vederlag fra den kommune, hvor vedkommende sidder i byrådet. At være medlem af et byråd betyder tilstedeværelse i lokalsamfundet ugen igennem, hvad enten det er udvalgsmøder, invitation fra borgere eller interesseorganisationer m.v. Der kræves en arbejdsindsats fra et byrådsmedlem. Når folketingsmedlemmet så samtidig er f.eks. formand for et kommunalt udvalg, viceborgmester m.m., ringer kasseapparatet, og der aflønnes med flere hundredetusinde om året. Det er komisk, at medlemmer af Folketinget normalt kun er til rådighed i kommunen på mandage. Det skal ses i sammenhæng med, at de betales for hele ugen, men maksimalt er tilstede 20 pct. af tiden.

Annonce