Annonce
Fredericia

Trygt for cyklister, træls for bilister – nye cykelstier på vej i midtbyen

Der er godt nyt til cyklister i midtbyen. Arkivfoto
Mens parkeringsforholdene på Sjællandsgade forringes, når der i fremtiden etableres nye cykelstier, bliver det til gengæld mere trygt at drøne rundt på jernhesten. By- og planudvalget gav tirsdag grønt lys til de nye forhold for cyklisterne.

Fredericia: I fremtiden bliver det mere trygt for de tohjulede at færdes på en strækning af Sjællandsgade. Det er der hvert fald lagt op til med et ja fra by- og planudvalget til nye, enkeltrettede cykelstier i midtbyen.

- Der er skoler i området, så der er også mange skolebørn, og forholdene skal være i orden for dem. Det er vigtigt for os, at vi kan sende cyklisterne trygt af sted, siger Steen Wrist Ørts (S), formand i by- og planudvalget i Fredericia Byråd.

Det er klart, at de, som har været vant til at kunne parkere lige foran deres hus ved kantstenen, de skal lige gå et par ekstra hundrede meter.

Steen Wrist Ørts (S), formand i by- og planudvalget, Fredericia Byråd

Cyklist-tælling

Planen er at etablere cykelstier på den del af Sjællandsgade, der går mellem Vester Voldgade og Norgesgade. I alt er der sat 1,5 millioner kroner af til projektet, men det er kun de 900.000 kroner, der kommer fra kommunekassen. Resten finansieres af Vejdirektoratets Cykelpulje. Men hvornår de tohjulede kan cykle på et område væk fra de kørende biler, vides ikke.

- Men forhåbentlig bliver det hurtigst muligt, lyder det fra udvalgsformanden.

Ifølge Steen Wrist Ørts har kommunen ad flere omgange fået henvendelser fra borgere, der ønskede en cykelsti. I efteråret blev der gennemført en trafiktælling på strækningen, som viste, at den blev brugt dagligt af 283 cyklister.

Det er dog næppe alle borgere, der jubler lige meget over de nye cykelstier.

Usikkert udseende

For bilister, der er vant til at kunne parkere på strækningen, er beskeden lidt kedelig. I alt inddrages cirka 16 parkeringspladser langs ejendommene i takt med, at forholdene for cyklisterne skal forbedres.

- Vi synes, der findes andre parkeringsmuligheder i området, men det er klart, at de, som har været vant til at kunne parkere lige foran deres hus ved kantstenen, de skal lige gå et par ekstra hundrede meter, siger Steen Wrist Ørts.

Han nævner dog i samme åndedrag, at kommunen er i gang med at kigge på en konkret afløser for de parkeringspladser, der inddrages.

Hvordan cykelstiens udseende bliver, arbejdes der for nuværende på. Ifølge udvalgsdagsordenen er det endnu usikkert, om cykelstierne kan blive godt 1,75 meter eller 1,50 meter i stedet. Sidstnævnte løsning vil komme i spil, hvis det viser sig ikke at være muligt at sænke vejen. I så fald vil cykelstierne udformes, så de ligner cykelstierne i Norgesgade.

Det er denne strækning, der i fremtiden bliver etableret cykelstier på. Det betyder samtidig, at omkring 16 parkeringspladser må lade livet i den forbindelse, men kommunen har kig på et alternativ. Screenshot: Google
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce