Annonce
Danmark

Hoteldirektør: Regel virker ikke - turister snyder sig ind i Danmark

Helle Taulbjerg, hoteldirektør for Hotel Europa i Aabenraa, er frustreret over de "falske gæster". Arkivfoto: Claus Thorsted

Europæiske turister har fundet en måde at snyde sig ind i Danmark ved at omgå seksdagesreglen, og det går ud over turistbranchen herhjemme.

Danmark er åbnet igen for tyske, norske og islandske turister. Fra weekenden kan turister fra de fleste andre lande i EU også besøge os. For at krydse grænsen skal man dog kunne fremvise dokumentation for, at man bliver her i mindst seks dage – eksempelvis ved fremvisning af en bekræftelse på hotelbooking.

Denne regel har nu vist sig for nem for turisterne at omgå, og både campingpladser og hoteller beretter om massevis af annullerede seksdages-bookinger.

Et af de steder, man er ramt af svindelnummeret, er på Hotel Europa i Aabenraa. Mandag morgen talte Radio4 med hotellets direktør Helle Taulbjerg for at blive klogere på sagen.

- Det er jo meget nemt at booke et værelse og så får man en bekræftelse på det, og så kan man annullere det efterfølgende.

- Vi kan se det typisk ved, at folk booker og så bliver det lynhurtigt afbestilt igen. Hvis man ved, at man skal til en by, så går der nok ikke kun fem minutter, inden man annullerer værelset igen. Så på den måde kan vi se, at det nok ikke var nogen, der havde tænkt sig at komme i første omgang.

Til Radio4 fortalte hoteldirektøren, at situationen sidste mandag var, at seks gæster på én dag havde indtastet ugyldige kortoplysninger ved booking. Den slags gør, at de ”falske gæster” kan snyde sig over grænsen med en bookingbekræftelse, men i Aabenraa går det ud over andre, der vil bo på hotellet.

- Det er selvfølgelig lidt frustrerende for os, for vi skal jo reservere vores værelser til gæster, der ikke har tænkt sig at komme. Men vi er selvfølgelig også super kede af den her seksdagesregel i branchen, og hvis den er så nem at omgås, så giver det ikke så meget mening, at den er der.

Lyt til det fulde indslag fra Radio4 Morgen herunder.

Onsdag morgen var retsordfører for Socialdemokratiet Jeppe Bruus med på Radio4 for at svare på, om seksdagesreglen bør laves om. Lyt med her.

Annonce
Annonce
Annonce