Annonce
Kultur

Tusindvis har mistet billetter efter Fredericia Teater er erklæret konkurs: Pengene er sandsynligvis tabt

Fredericia Teaters formand Gitte Lillelund Bech regner ikke med, at de mange tusinder, der har købt billet til teatrets kommende forestillinger, kan forvente pengene retur efter konkursen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
De slukkede lygter på Fredericia Teater betyder sandsynligvis, at billetterne og gavekort til forestillinger er værdiløse. Publikum indgår som kreditorer på linje med andre i det bo, der nu skal gøres op.
Annonce

Fredericia: Tusindvis af danskere havde sikret sig billetter til "Shu-bi-dua The Musical" og den kommende verdenspremiere på "She Loves You". Nu er billetterne sandsynligvis tabt.

- Jeg ved det helt ærligt ikke, men jeg må formode det. Vi er som bestyrelse ude af Fredericia Teater, efter vi indgav begæringen mandag, og derfor er det nu alene op til kurator at få overblik over situationen, siger afgående formand for teatrets bestyrelse Gitte Lillelund Bech.

Blandt dem, der kan se frem til, at pengene sandsynligvis er tabt, er også de, der havde købt billet til den oprindelige premiere på "She Loves You" på Fredericia Teater i efteråret 2019. Den forestilling måtte flyttes til premieredatoen 19. juni i år i København.

Det var blandt andre Karsten Jørgensen fra Fredericia, som havde billet til "She Loves You".

- Vi havde billetter til den Beatles-forestilling, som Fredericia Teater udsatte i efteråret 2019. I stedet for at refundere billetterne dengang gav man tilsagn om, at billetterne kunne bruges et år efter. På den måde har man brugt kundernes indbetaling som kassekredit, samtidig med at man åbenbart markedsførte for 15 mio. kr. Det er ikke corona-krisen, der væltede læsset, men manglende/dårlig ledelse, vurderer han.

På de sociale medier beklager mange som Karsten Jørgensen situationen både for dem selv og for Fredericia Teater og byen.

Musicalen "She Loves You" skulle have premiere i efteråret 2019. Forestillingen blev udsat med verdenspremiere på Det Kongelige Teater til sommer og premiere i Fredericia til efteråret. Billetkøberne fik flyttet deres billetter til efteråret, og det har hjulpet på teatrets likviditet i 2019, vurderer Karsten Jørgensen, som fik sine billetter flyttet. Men nu er pengene væk. Han mener, at konkursen handler om dårlig ledelse. Arkivfoto
Annonce

Medproducer orienteret

2019-regnskabet tegnede til at ramme et rekordstort underskud på ifølge avisens oplysninger 40 mio. kroner. Blandt andet viste sig et ikke godkendt og ukendt forbrug på 15 mio. kroner til markedsføring af forestillingerne. Bestyrelsen vurderede, at der ville være et likviditetsbehov i 2020 på over 50 mio. kroner, som det ikke var muligt at realisere. Det udløste konkursbegæringen.

Billetkøberne fik tilbudt, at deres billetter kunne flyttes til forestillingen, som efter planen skulle have premiere i Fredericia til efteråret. Men forestillingen gennemføres sandsynligvis ikke.

- Forestillingen skulle laves i samarbejde med Maestro Productions, så de kan vel i realiteten tage over?

- Det kunne de måske, men jeg tror ikke, at det kommer til at ske. Jeg har orienteret bestyrelsesformanden for Maestro Productions om vores situation, men hvordan de vil agere, ved jeg ikke, siger Gitte Lillelund Bech.

Det har endnu ikke været muligt at træffe medproducer Mikkel Rønnow, Maestro Productions for en kommentar til, hvad der skal ske med produktionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce