Annonce
Fredericia

Tv-dokumentar kaster på ny lys over uopklaret drabssag fra Fredericia

Susan Hansen blev 31. januar 1992 fundet dræbt i en grøft på Herslevvej lidt vest for Fredericia. Foto: Discovery Networks Danmark
En række uopklarede, danske mordsager bliver til otte dokumentarer. En af dem handler om drabet på 12-årige Susan Hansen, som i januar 1992 blev fundet dræbt ved Herslevvej. Især én ting gør det usandsynligt, at sagen nogensinde bliver opklaret, mener tidligere efterforskningsleder for Rejseholdet Kurt Kragh.
Annonce

Fredericia: Et nyt tv-program sætter igen fokus på drabet på 12-årige Susan Hansen fra Fredericia, som forsvandt og dagen efter blev fundet myrdet i januar 1992.

Det er Discovery Networks Danmark, der blandt andet ejer kanaler som Kanal 4, Kanal 5 samt streamingtjenesten Dplay, som står bag programmet. Udsendelsen går bag om Susans forsvinden og belyser de udfordringer, som politiets efterforskning stødte på i den endnu uopklarede forbrydelse.

I dokumentaren medvirker blandt andre Kurt Kragh. Han var i halvandet år på efterforskningen af Susan-drabet for Rigspolitiets Rejsehold. En af Susans skolekammerater fra Skjoldborgvejens Skole optræder ligeledes i programmet, hvor hun giver udtryk for, at hun fortsat håber, at gerningsmanden en dag bliver fundet.

- Hvis gerningsmanden melder sig selv en dag, så kan man lukke det kapitel i mit liv, som egentlig stadigvæk står åbent, siger hun i programmet.

Gerningsmænd, der begår den her type kriminalitet, er næsten altid nogle ensomme ulve, som lever i deres egen isolerede verden. De sidder ikke på værtshus og praler med det, som man oplever ved andre former for kriminalitet

Kurt Kragh, tidligere efterforskningsleder for Rejseholdet

Annonce

Ingen dårlig samvittighed

Til trods for at politiet afhørte utallige personer i forsøget på at opklare sagen, lykkedes det aldrig. I dag - næsten 28 år efter drabet - vurderer tidligere efterforskningsleder Kurt Kragh, at chancen for, at drabet bliver opklaret, er meget lille. Det er der særligt én grund til.

- Gerningsmænd, der begår den her type kriminalitet, er næsten altid nogle ensomme ulve, som lever i deres egen isolerede verden. De sidder ikke på værtshus og praler med det, som man oplever ved andre former for kriminalitet, siger Kurt Kragh til Fredericia Dagblad.

Han tror selv, der er stor sandsynlighed for, at den skyldige har karakterafvigende træk - altså at han er psykopat.

- Det, som mange fejlagtigt tror, er, at gerningsmænd, der begår sådan et type drab, har dårlig samvittighed, og på et eller andet tidspunkt kan de ikke holde til det og betror sig til nogen, men det er meget sjældent tilfældet. Han går ikke rundt og synes, at det, han har gjort, er forfærdeligt.

Annonce

Flere dokumentarer om uopklarede sager

Hvis sagen mod forventning alligevel skal opklares, kan det ifølge Kurt Kragh ske, hvis en person, der har ligget inde med viden om sagen, pludselig beslutter sig for at tale ud.

- Vi ved, at over tid kan parforhold gå i opløsning, eller en person kan dø. I det hele taget sker der forandringer i menneskers liv, og det gør nogle gange, at man beslutter sig for at fortælle noget, man ikke ville fortælle for 27 år siden, siger han.

Tv-udsendelsen er en del af programserien "Drabscheferne – de uopklarede sager", hvor flere nuværende og tidligere drabschefer gennemgår efterforskningen af uopklarede, danske drabssager.

Dokumentaren, der går bag om drabet på Susan Hansen, kan ses på Dplay, og i løbet af de kommende måneder vil den også blive vist på Kanal 5.

Drabet på Susan Hansen

12-årige Susan Hansen blev 31. januar 1992 fundet død i en grøftekant på Herslevvej.

Hun var dagen forinden blevet meldt savnet af sin mor, da hun ikke kom hjem til aftalt tid efter at have ordnet nogle ting i midtbyen.

Trods lang tids arbejde med at kortlægge Susans færden, afhøre mulige vidner og lede efter dna-spor, er det aldrig lykkedes at opklare, hvem der stod bag forbrydelsen.

I dokumentaren tager Kurt Kragh, der er tidligere efterforskningsleder for Rispolitiets Rejsehold, seerne med bag efterforskninsarbejdet. Fra begyndelsen var det en vanskelig sag at opklare, fordi politiet hverken havde dna-spor fra gerningsmanden eller et gerningssted. Foto: Discovery Networks Danmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce