Annonce
Fredericia

Tv-udsendelse om Stig Gerdes' sag: Holstebro-patient var slet ikke psykisk syg

- Man kan håbe, at udsendelsen gør en forskel, siger Stig Gerdes. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Den patient, Stig Gerdes nedtrappede i psykiatrisk medicin, var slet ikke psykiatrisk syg. Det hævder psykiater i ny DR-udsendelse.

Snoghøj: En udsendelse i serien "Psykiatriens dilemma" på DR1 satte mandag aften fokus på blandt andre Karina Hansen fra Holstebro. Hun er den patient, der er i centrum for sagen om den omstridte, tidligere Fredericia-læge, Stig Gerdes.

Hans autorisation blev inddraget, fordi han havde trappet Karina Hansen ned i psykiatrisk medicin uden først at forhøre sig med hendes værge. Senere er Karina Hansens værgemål blevet ophævet, og hun har fået sin personlige myndighed tilbage. Blandt andet fordi en uvildig ekspert over for retten slog fast, at Karina Hansen ikke var psykisk syg.

- Og når hun ikke var psykisk syg, skulle hun selvfølgelig trappes ned i psykiatrisk medicin. Selvfølgelig skulle hun det. Det er den pointe, jeg hele tiden har haft, og som vi også vil fremføre i retten, siger Stig Gerdes.

Han medvirkede ikke i udsendelsen, der forsat kan ses på dr.dk/tv.

- Udsendelsen gør ikke umiddelbart nogen forskel, siger kammeradvokat Flemming Orth. Arkivfoto: Kammeradvokaturen

Retssag og autorisation

Til august skal Stig Gerdes i retten forsøge at genvinde sin autorisation og dermed tilladelse til igen at kalde sig læge.

- Vi vil fremlægge de samme pointer, som man kunne se i udsendelsen. Og også føre vidner, siger Stig Gerdes, som håber, at udsendelsen kan give ham lidt medvind i sagen.

Kammeradvokat Flemming Orth, der repræsenterer Gerdes' modpart, Styrelsen for Patientsikkerhed, i retten mener ikke, at udsendelsen gør nogen forskel for sagen.

- Jeg har ikke set udsendelsen, men for os er sagen bygget op om Styrelsens afgørelse og Retslægerådets udtalelse, som jo er en ganske klar afgørelse, siger Flemming Orth til Fredericia Dagblad.

Uanset om udsendelsen får betydning for retssagen eller ej, håber Stig Gerdes, at serien vil føre til en forbedring af psykiatrien i Danmark

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Læserbrev

Skovejer i replik: Ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke

Læserbrev: Karsten Enggaard har et svar i Fredericia Dagblad 16. september ("Her er svar på spørgsmålene, Rolf Jensen") til mit indlæg tidligere. Træer udpeget til naturligt henfald er ganske rigtigt ikke nyt, men jeg kan huske Enggaard sige, at de 10 veterantræer var opfundet til lejligheden; og Enggard må stadig gerne svare på, hvor meget skovbrug DN regner med, der er tilbage med fem veterantræer pr. ha. Enggaard sammenligner mængden af dødt ved i "gennemsnitlig skov" og "naturlig løvskov". Det duer ikke i den her fredning. Må vi få en sammenligning mellem ekstensivt drevet løvskov, som DN selv kalder området, og naturlig løvskov? Så er ligheden vist mere slående end forskellen! Gøgeurten lader vi være; vi kommer for langt ud, hvis Enggaard skal gøre rede for, hvilke gøgeurter han er ligeglad med risikerer at forsvinde i en mørk skov. Mit købsforslag var en hentydning til, at ingen vil købe skoven, fordi ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke! Enggaard bruger udtrykket "i al fremtid" for et stabilt fredningsforslag, men med de ubegrænsede beføjelser over hele skoven, Fredericia Kommune skal have ifølge fredningsforslaget, er der intet, der ikke kan ændres på; Fredericia Kommune kan gøre lige, hvad der passer dem, bestemme hvad der passer dem... Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Fredericia

Sagen om cirkelbroen er afsluttet: Kommunen indgår forlig og betaler en del af udgiften

Annonce