Annonce
Fredericia

Tv-udsendelse om Stig Gerdes' sag: Holstebro-patient var slet ikke psykisk syg

- Man kan håbe, at udsendelsen gør en forskel, siger Stig Gerdes. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Den patient, Stig Gerdes nedtrappede i psykiatrisk medicin, var slet ikke psykiatrisk syg. Det hævder psykiater i ny DR-udsendelse.

Snoghøj: En udsendelse i serien "Psykiatriens dilemma" på DR1 satte mandag aften fokus på blandt andre Karina Hansen fra Holstebro. Hun er den patient, der er i centrum for sagen om den omstridte, tidligere Fredericia-læge, Stig Gerdes.

Hans autorisation blev inddraget, fordi han havde trappet Karina Hansen ned i psykiatrisk medicin uden først at forhøre sig med hendes værge. Senere er Karina Hansens værgemål blevet ophævet, og hun har fået sin personlige myndighed tilbage. Blandt andet fordi en uvildig ekspert over for retten slog fast, at Karina Hansen ikke var psykisk syg.

- Og når hun ikke var psykisk syg, skulle hun selvfølgelig trappes ned i psykiatrisk medicin. Selvfølgelig skulle hun det. Det er den pointe, jeg hele tiden har haft, og som vi også vil fremføre i retten, siger Stig Gerdes.

Han medvirkede ikke i udsendelsen, der forsat kan ses på dr.dk/tv.

Annonce
- Udsendelsen gør ikke umiddelbart nogen forskel, siger kammeradvokat Flemming Orth. Arkivfoto: Kammeradvokaturen

Retssag og autorisation

Til august skal Stig Gerdes i retten forsøge at genvinde sin autorisation og dermed tilladelse til igen at kalde sig læge.

- Vi vil fremlægge de samme pointer, som man kunne se i udsendelsen. Og også føre vidner, siger Stig Gerdes, som håber, at udsendelsen kan give ham lidt medvind i sagen.

Kammeradvokat Flemming Orth, der repræsenterer Gerdes' modpart, Styrelsen for Patientsikkerhed, i retten mener ikke, at udsendelsen gør nogen forskel for sagen.

- Jeg har ikke set udsendelsen, men for os er sagen bygget op om Styrelsens afgørelse og Retslægerådets udtalelse, som jo er en ganske klar afgørelse, siger Flemming Orth til Fredericia Dagblad.

Uanset om udsendelsen får betydning for retssagen eller ej, håber Stig Gerdes, at serien vil føre til en forbedring af psykiatrien i Danmark

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Må vi bede om et 'velfærdsløft' til by og vold

Læserbrev: Det er dejligt, at der alligevel bliver penge til at prioritere børn og ældre. Vores borgmester taler ligefrem om et "velfærdsløft". Der blev ellers truttet kraftigt i dommedagsbasunerne, og mange fik sig nogle søvnløse nætter over forslag til drabelige besparelser på de kommunale budgetter. Men der er trods alt temmelig mange fredericianere, der hverken er børn eller servicekrævende ældre. Vi vil gerne se, at tidligere byråds investeringer i en smukkere by ikke fortsat bliver misligholdt. Sådan tror jeg, at mange føler, men jeg kan jo ikke vide det! Der skal vand i vandrenden og vand i springvandene, og udgåede træer i byens gader skal erstattes. Nørreport skal have en overhaling, og der er andre ting i byen at tage fat på. Fredericia Vold - vores eneste internationale attraktion - skal kunne opleves som en fæstning, et historisk monument fra en kritisk tid i vores historie. Det virker forkert, at man fra Hugo Mathiessens Vej og til Nørreport ikke kan se voldgraven - man kunne lige så godt gå i en plantage i Midtjylland. Og at man et sted kan sidde på en bænk og glo ind i nogle træer, hvor der engang var udsigt over Lillebælt, latterliggør nærmest kommunens indsats for at pleje volden. Og så er der det gamle vandværk på volden nær Lillebælt. Byrådet burde gøre en dumhed god igen og tilbagekøbe bygningen og jævne den med jorden - den ligger på gud ved hvilket år som en skændsel. Prøv lige at kigge på de budgetter endnu engang - det er trods alt småpenge i det kommunale budget, der er tale om.

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce