Annonce
Fredericia

Tvillinger løber halvmaraton for far: Han ville have været stolt

Anja og Line Starup Jensen er ved at træne til halvmaraton til Stafet for Livet. Deres far var sportsmand. Han spillede håndbold, fodbold hos KFUM og dyrkede triatlon. Foto: Marianne Husted
Anja og Line Starup Jensen har samlet holdet Team Far til Stafet for Livet. De er oppe på 58 tilmeldte, som vil gå runder til ære for deres far - og for at samle penge til Kræftens Bekæmpelse.

Erritsø: Én dato i november 2017 satte nærmest livet i stå for tvillingerne Anja og Line Starup Jensen, 24 år. Det var datoen 21. november, da de fik at vide, at Kurt Starup Jensen på 62 år var uhelbredeligt syg af kræft. Blot fem måneder senere havde sygdommen taget ham. En kærlig far, stedfar og ægtefælle var der ikke længere.

Nu har tvillingerne besluttet sig for at løbe en halvmaraton til Stafet for Livet. Formålet er at ære deres far, som var en aktiv sportsmand.

- Vi har aldrig prøvet sådan noget før, siger Line Starup Jensen, der læser til pædagog i Aarhus, mens Anja Starup Jensen er i gang med at uddanne sig til socialrådgiver, også i Aarhus.

Det er ikke det eneste initiativ, de har taget til årets udgave af Stafet for Livet på sportspladsen ved den gamle Bakkeskolen i Erritsø. Sammen med deres to ældre bonus-søstre har de besluttet at oprette "Team FAR - for alle ramte", som de har kaldt deres stafethold.

De har aldrig prøvet det før, men nu vil Anja og Line Starup Jensen løbe en halvmaraton til Stafet for Livet til ære for deres far, som de mistede for godt et år siden. Tvillingerne står også bag Team FAR, der indtil nu har 58 på holdet. Foto: Marianne Husted

Mange tilmeldte til Team FAR

I skrivende stund er der allerede 58 tilmeldte til holdet, og der er stadig åbent for tilmelding.

Tvillingerne er rørt over den store opbakning.

- Der er nogle fra vores gamle skole, Treldevejens Skole, som har meldt sig, og der er også nogen fra Fredericia Gymnasium, hvor vi også har gået, siger Anja Starup Jensen.

De vil gerne samle ind til fordel for Kræftens Bekæmpelse, som har været en uvurderlig hjælp for dem. Line og Anja Starup Jensen har blandt andet gjort brug af Kræftens Hus under Kræftens Bekæmpelse i både Vejle og Aarhus.

- Deres psykologer er vanvittigt dygtige, og man kan bare komme og drikke en kop kaffe sammen med de frivillige, siger Anja Starup Jensen, der lægger vægt på, at Kræftens Bekæmpelse også er der for de pårørende.

De lægger ikke skjul på, at det har været meget hårdt at miste deres far, selv om han til det sidste forsøgte at holde modet oppe hos dem.

Kan ikke dele store øjeblikke med deres far

Bagefter har de deltaget i sorggruppe med andre på deres alder og blandt andet talt om, at der nu er "store øjeblikke i livet", som de ikke kan dele med deres far. De gav sig selv lov til at græde og sige, at det er okay at tale om det. For dem var det af stor betydning at opleve, at andre på deres alder også havde mistet en nær pårørende.

Også forholdet til familien er blevet endnu stærkere.

- Vi var med i hele forløbet sammen med min stedmor og vores søstre. Det har virkelig knyttet os sammen som familie, siger Anja Starup Jensen.

Og de er også alle med til Stafet for Livet.

De ved, det bliver hårdt at løbe en halvmaraton på asfaltbane. Men det var også hårdt at miste deres far, siger Anja og Line Starup Jensen. Foto: Marianne Husted

Vågne i 24 timer

Lige nu står den på hård træning med 10 kilometer lange løbeture, og de ved, at de gennemfører den godt 21 kilometer lange tur.

Søstrene har bestemt sig for, at de vil holde sig vågne alle stafettens 24 timer, og ud over at løbe tager de selv gårunderne fra kl. 23 til 3.

- Vi ved, at vores far ville have været stolt, siger de stille og samstemmende, inden de går ud og træner løb på asfaltbanen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce