Annonce
Vejle

Smitterekord på Rosborg Gymnasium, mens stor overnatningsfest fører til stort fravær på andet Vejle-gymnasium

Rosborg Gymnasium & HF melder om coronasmitterekord blandt eleverne efter juleferien. Det samme var mandag tilfældet på Rødkilde Gymnasium. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Rosborg Gymnasium & HF kan - akkurat som Rødkilde Gymnasium i mandags - melde om coronasmitterekord blandt eleverne efter juleferien. På Vejles Tekniske Gymnasium har ét coronatilfælde ført til et tocifret antal afbud.

Vejle: Det er ikke bare på Rødkilde Gymnasium, at der er blevet slået coronasmitterekord efter juleferien.

Kristine Kortnum, rektor på Rødkilde Gymnasium, kunne ved skolestart mandag morgen fortælle, at 19 elever var blevet testet positiv for covid-19, hvilket var gymnasiets højeste antal hidtil.

Onsdag morgen var eleverne så også tilbage på skolebænkene på Rosborg Gymnasium & HF, hvor den igangværende coronapandemi også var udslagsgivende for adskillige afbud.

Annonce

Rektor Hanne Hautop vil ikke oplyse, hvor mange elever det gælder, men hun bekræfter, at der aldrig har været flere tilfælde på én gang.

- Vi har også flere tilfælde, end vi plejer at have. Men vi er superglade for, at vi får lov til at holde åbent, så eleverne kan modtage fysisk undervisning. Det er noget, vi har kæmpet for under de andre nedlukninger, der har haft stor indvirkning på elevernes indlæring og trivsel, siger hun.

Hun fortæller, at gymnasiet opfordrer både lærere og elever til at få foretaget to ugentlige kviktest.

Nytårsfest og Dublin-tur

Tirsdag sluttede vinterferien på Vejle Tekniske Gymnasium, der har været mindre coronaramt end de øvrige gymnasier i kommunen.

I al fald indtil nu.

Hanne Hautop, rektor på Rosborg Gymnasium & HF, fortæller, at gymnasiet af et rekordhøjt coronatal blandt eleverne. Hun er dog glad for, at eleverne har mulighed for at modtage fysisk undervisning. Arkivfoto

Tirsdagens elevantal var nemlig noget mindre end i dagene op til juleferien: Det skyldes, at flere elever havde været i nærkontakt med en coronaramt elev til en nytårsfest, der blev afholdt på tværs af 1.g-klasserne.

- Vi har tre elever, der er blevet testet positive, men vi har cirka 20 elever, der har været i nærkontakt. Der var blandt andet 16 elever, der sov sammen nytårsaften, hvor der har vist sig at være et positivt coronatilfælde. Disse elever skal testes på fjerdedagen i dag (onsdag, red.), før de kan komme tilbage i skole, siger rektor Jørgen Lassen.Der var blandt andet 16 elever, der sov sammen nytårsaften, hvor der har vist sig at være et positivt coronatilfælde.

Jørgen Lassen

Han fortæller, at han godt kan mærke, at hverdagen er lidt en anden, end den var forud for juleferien, og at den største udfordring for ham personligt er, hvordan et eventuelt højt antal smittetilfælde skal tackles.

To af gymnasiets klasser - bestående af i alt 44 elever - rejser eksempelvis onsdag 12. januar til Dublin, hvor de befinder sig i dagene frem til søndag.

- Vi har betalt rejsen, og rejsebureauet vil ikke give pengene retur, så længe Udenrigsministeriet ikke har frarådet at rejse ind i landet. Det medfører selvfølgelig mange overvejelser, for hvad gør vi for eksempel, hvis nogen bliver syge derovre, så de ikke kan rejse tilbage med de øvrige elever? Og hvor mange elever skal være testet positive, før vi overgår til virtuel undervisning? Det er sådan noget, jeg går og tænker på, fortæller han.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Sannes sang var - desværre - så svag, slidt, sølle, at det gjorde ondt at opleve

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Endelig en vigtig ændring på stor travl parkeringsplads

Fredericia For abonnenter

Motorvejsstøjen eksploderer: - Jeg ville hellere have en vindmølle i min baghave

Fredericia

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Alarm 112

22-årig kaldte politiet for 'fucking svin': Det skulle han aldrig have gjort

Avisen Danmark ved Ukraines grænse til Moldova: Her splitter spørgsmålet om Rusland

Fredericia

Fredericia lider stort tab af turister: Nu skal Businessman Brown og Familien Fjeld vindes tilbage

Navne For abonnenter

Løbe- og madglad byrådspolitikers bedste råd: Vær modig og nysgerrig

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Fredericia For abonnenter

Far krævede millionerstatning efter overfald, men fik 2900 kroner: Datters sidste håb om retfærdighed forsvandt

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Udlændinge forsøgte at begå indbrud: Blev stoppet af hundepatrulje

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia tæskede Nykøbing FC, men samtidig kom oprykningen endnu længere væk

Kultur

Hans blev kaldt for nazi-unge: - Det gør ondt på en lille dreng

Annonce