Annonce
Fredericia

Tysk familie vender tilbage til Fredericia igen og igen: Her er så dejligt

Familien Voges fra Kiel er meget begejstrede for Fredericia. Her er det (fra højre): Britta, Arvid og Sascha ved kanten af Syrekajen, eller Krydstogtkajen, som den kaldes i dag. Foto: Peter Friis Autzen
Skønne omgivelser, venlige mennesker, gode butikker, fornuftige priser, dejlig mad, havvand, strand, fiske-muligheder, et flot voldanlæg, gratis forlystelser og en turist-overrendt, historisk midtby. Familien Voges fra Kiel er vild med Fredericia.

Fredericia: - Vi har også været i Middelfart, Haderslev og Bogense. Men vi tager altid videre hertil.

Sascha Voges svinger sin fiskestang, så forfanget flyver langt ud i Lillebælt. Han står på kanten af Syrekajen - eller krydstogtkajen, som den kaldes nu.

Han er i Fredericia med sin søn, 11-årige Arvid, og hustru, Britta. De er kørende i en autocamper og har parkeret på det åbne areal på FredericiaC-området.

- Den gamle er vores, siger han og peger over mellem de mange autocampere fra lande som Sverige, Rumænien, Tyskland og Storbritannien.

- Det er dejligt at komme til Fredericia, siger Britta, som blandt andet glæder sig over muligheden for at parkere gratis nær ved vandet i modsætning til campingpladser mod betaling.

- Her er godt nok ingen elektricitet og vand, men det gør heller ikke noget, siger hun og flytter sig, så Arvid frit kan svinge fiskestangen.

Annonce
Fredericia er en dejlig by. Og den har udviklet sig meget, siden vi kom her første gang.

Britta Voges

Fredericia er byen

Familien har været i Fredericia mange. Også i årene, da Arvid var lille.

Madsby Legepark har derfor en særlig plads i deres hjerter. Det samme har Østerstrand og volden, hvor de har gået ture og kravlet på kanoner.

Skaterramperne ved Ungdommens Hus er populære, nu hvor Arvid tumler på løbehjul. Og træningsredskaberne på stranden og ved C-byen.

- Fra Tyskland er vi vant til, at alting koster penge. Men her i Fredericia kan man virkelig lave mange forskellige ting uden at skulle have penge op af lommen. Det er så dejligt, siger Britta.

Familien nyder, at Fredericia har gode butikker og søde mennesker uden at være overrendt af turister. Voldanlægget og Østestrand har de besøgt flere gange. De lokale spisesteder er de også glade for, og priserne er ikke afskrækkende. Tværtimod.

Fisker uden fisk

Sascha og Arvid har fisket et par timer, da avisen kommer forbi. De har ikke fanget noget, men dét er ikke ødelæggende for humøret, for solen skinner, familien hygger sig, og udsigten over Lillebælt er smuk.

- Allerede klokken tre i nat stod de første her ved kajkanten og fiskede. Og fra klokken fem i morges var der faktisk temmelig mange. Men her er altså også dejligt, siger Sascha.

Familien glæder sig over enkeltheden i det danske system med fiskekort.

- Vi køber altid et helårs-kort, så der er styr på det hele.

Ferielivet har sneget sig så meget ind på Kiel-familien, at Sascha roder rundt i, hvilken dag det er.

- Vi skal først være hjemme på lørdag, siger han og bliver helt skuffet, da avisen informerer ham om, at dét er en dag tættere på, end han troede.

Men udsigten til snart at skulle hjem til Kiel ændrer ikke på, at familien Voges formentlig kommer tilbage til Fredericia igen en anden gang.

Pladsen på FredericiaC-området er populært blandt autocampere fra ind- og udland. Her holder de gratis. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Middelfart

Middelfart på verdenskortet til sommer: Amerikanske rocklegender giver kæmpekoncert under Lillebæltsbroen

112 For abonnenter

Tidligere tyv gav gode råd om sikring mod indbrud: - Jeg har engang hentet en kogle på en scooter

Annonce