Annonce
112

Tyv rendte med julepynten – og værktøj fra kælderrum

Fredagens døgnrapport byder på lidt af hvert. Udover påvirkede bilister har der også være indbrud i både villaer og et kælderrum. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM
Under indbrud er det ofte smykker, elektronik eller kontanter, der er tyvenes foretrukne. Under et indbrud i et kælderrum mistede en beboer dog noget helt andet.

Fredericia: Døgnrapporten fredag melder igen om flere indbrud forskellige steder i byen.

Mellem klokken 16.30 og 18.50 torsdag er det gået ud over en villa på Pontoppidansvej i Fredericia. Her er et kældervindue blevet brudt op, og fra steder er der blevet stjålet smykker og parfumer.

Smykker, et ur og en computer blev udbyttet under et indbrud begået mod en villa på Aarestrupsvej. Det er sket mellem klokken 17.15 og 20.10 torsdag. Her er ruden i en terrassedør blevet knust.

Annonce

Sigtelser til bilister

Og så til et af de mere usædvanlige. Over en relativt lang periode – mellem 28. december sidste år og i mandags har en eller flere gerningsmænd været forbi et kælderrum på Franz Hansens Allé. Hængelåsen til kælderrummet er blevet brudt op, og derfra er der blevet stjålet værktøj og en kasse med julepynt.

Derudover er der et par bilister, der har befundet sig på den forkerte side af loven.

Torsdag klokken 12.25 på Snoghøj Landevej blev en 23-årig mand fra Fredericia stoppet. Politiet mistænkte manden for at køre bil, selvom han var påvirket af enten medicin eller stoffer. Det er han nu blevet sigtet for.

Samme sigtelse fik en 35-årig mand, da han blev stoppet på Taulov-motorvejen fredag klokken 01.05. Og så blev en 36-årig mand sigtet for at køre i bil i frakendelsestiden. Han blev stoppet rutinemæssigt af en patrulje på Vejlevej i mandags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Annonce