Annonce
forside

Tyve slog til på prominente adresser

Røgkanoner er en meget effektiv måde at skræmme tyve væk på, fortæller Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt i Vejle. Det viste sig også at være tilfældet i nat i Frisørgården. Arkivfoto

Vejle: I de seneste par dage har områdets indbrudstyve været kreative med deres valg af adresser at slå til på.

Det fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt i Vejle.

Natten til torsdag var det Vejle Boldsklubs lokaler på Heliumvej, det gik ud over. Her har tyven brudt døren op til et kontor og rodet rundt i forskellige skabe. Der er blevet stjålet en sort Huawei mobiltelefonen, en 15 tommer computer af mærket Asus og et Sony videokamera.

Natten til fredag er Brejning Kirke blevet udsat for indbrud klokken 02.50. Tyven har sparket kirkedøren op og stjålet to lamper fra kirkerummet.

Klokken 03.06 blev flere alarmer i Bredballecentret aktiveret. Her havde indbrudstyve skaffet sig adgang til baglokale og frokoststue hos Frisørgården, men røgkanonerne på stedet blev også aktiveret, og det lader derfor ikke til, at tyvene har fået noget med sig derfra.

Senere natten til fredag klokken 04.02 slog tyve til ved Danske Bank i Havneparken. Her blev et vindue på den sydlige side af huset brudt op med et koben. Alarmen på stedet gik med det samme, og der er derfor tilsyneladende heller ikke stjålet noget herfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgelige og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Fredericia

Kolonihavefolket opgiver ikke kamp mod lokalplan: - Vi mangler stadig helårssstatus

Annonce